Vicepresedintele UNTRR: Privatizarea Petrom, sabotaj si hotie legiferata

Contractul de privatizare a Petrom a fost o hotie legiferata si o actiune de sabotaj din cauza instrainarii zacamintelor, iar Guvernul trebuie sa intervina in acest contract prin marirea redeventei, considera vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, Ion Lixandru

"Momentul semnarii contractului de privatizare a Petrom cu compania OMV, a fost hotie legiferata, o actiune de sabotaj intrucat au fost intrainate zacamintele naturale ale Romaniei, ceea ce e de neimaginat. Acesta este si motivul pentru care petrolul si produsele derivate sunt si in Romania la fel de scumpe ca in tari precum Austria, care nu au astfel de zacaminte naturale. Guvernul trebuie sa intervina asupra contractului prin marirea redeventei", a declarat, citat de NewsIn, Ion Lixandru.

Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a cerut reprezentantilor OMV, Gaz de France, E.ON, E.ON Ruhrgas, CEZ si ENEL acordul pentru a face publice contractele de privatizare ale societatilor din domeniul energetic. Reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) au precizat ca raspunsul scris al investitorilor este asteptat pana marti, 28 noiembrie 2006.

Traian Basescu a anuntat in urma cu o saptamana ca Ministerul Economiei a fost insarcinat de CSAT sa desecretizeze toate contractele de privatizare ale companiilor din energie cu acordul acestora, iar institutiile statului, inclusiv Parchetul, sa analizeze corectitudinea acestora.

Ulterior, ministrul economiei, Codrut seres, a anuntat ca ii va convoca in urmatoarele doua zile pe toti reprezentantii investitorilor de la societatile din domeniul energetic, inclusiv Petrom, pentru a-i anunta de dorinta CSAT de a face publice contractele de privatizare. Oficialul MEC a mai aratat ca pe site-ul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi publicate foarte rapid toate contractele incheiate de producatorii de energie cu intermediarii "cu preturi cu tot". seres a subliniat ca vor fi publicate doar contractele in vigoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri