“Confirmam faptul ca OMV a trimis deja un acord oficial pentru publicarea contractului de privatizare a Petrom. Contractul este expresia rezultatului unui proces de negociere foarte deschis, transparent si supravegheat indeaproape, intre Guvernul Romaniei si OMV, respectand standardele internationale,” mentioneaza documentul.

Ministrul economiei si comertului, Codrut seres, a cerut, vineri, reprezentantilor OMV, Gaz de France, E.ON, E.ON Ruhrgas, CEZ si ENEL acordul pentru a face publice contractele de privatizare ale societatilor din domeniul energetic. Reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) au precizat ca raspunsul scris al investitorilor este asteptat pana marti, 28 noiembrie 2006.

Pana marti dupa-amiaza, in afara deOMV, doar CEZ a anuntat oficial ca accepta desecretizarea contractului de privatizare a filialei Electrica Oltenia, cu execeptia planului de afaceri.

Traian Basescu a anuntat, saptamana trecuta, ca Ministerul Economiei a fost insarcinat de CSAT sa desecretizeze toate contractele de privatizare ale companiilor din energie cu acordul acestora, iar institutiile statului, inclusiv Parchetul, sa analizeze corectitudinea acestora.

Ulterior, ministrul economiei, Codrut seres, a anuntat ca ii va convoca in urmatoarele doua zile pe toti reprezentantii investitorilor de la societatile din domeniul energetic, inclusiv Petrom, pentru a-i anunta de dorinta CSAT de a face publice contractele de privatizare. Oficialul MEC a mai aratat ca pe site-ul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi publicate foarte rapid toate contractele incheiate de producatorii de energie cu intermediarii "cu preturi cu tot". seres a subliniat ca vor fi publicate doar contractele in vigoare.