Electrocentrale Bucuresti va putea contracta un imprumut intern de cel mult 190 de milioane de dolari, necesari pentru achizitia de pacura si gaze naturale pentru aceasta iarna, din tara si din import, dar si pentru transportul si distributia combustibililor, a decis Guvernul.

Rambursarea imprumutului, plata dobanzilor, comisioanelor si a altor costuri aferente se efectueaza din resursele financiare ale S.C. Electrocentrale Bucuresti, iar Ministerul Finantelor Publice va garanta imprumutul, dobanzile, comisioanele si alte costuri aferente in proportie de 80%. "Decizia a fost luata intrucat societatea nu dispune de suficiente garantii proprii iar functionarea in siguranta a sistemului energetic si furnizarea agentului termic in perioada de iarna reprezinta o prioritate pentru Executiv", se arata in comunicatul Executivului, remis NewsIn. Actul normativ prevede ca garantia de stat se acorda numai cu avizul Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior.

Hotararea aprobata ieri de Guvern stabileste ca masurile de ajutor se vor acorda in cadrul unei scheme de ajutor de stat exceptate de la obligatia notificarii, care va cuprinde toate ajutoarele de stat care se intentioneaza a se acorda operatorilor de servicii de producere a energiei termice in scopul compensarii costurilor cu prestarea acestor servicii.

Schema va fi instituita printr-un act administrativ care va reglementa scopul, obiectivul, durata, bugetul, beneficiarii, modalitatile de acordare a ajutorului de stat si elementele pe baza carora acesta este cuantificat. Actul va contine si criteriile necesare pentru asigurarea compatibilitatii ajutorului de stat si pentru incadrarea acestuia in categoria de ajutoare exceptate de la obligatia notificarii, criteriile de selectie a beneficiarilor, precum si autoritatea responsabila cu implementarea si derularea schemei.

La data intrarii in vigoare a hotararii, se abroga prevederile privind contractarea de credite externe de catre Electrocentrale Bucuresti S.A., stabilite prin hotararea de Guvern 1305 din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri