Bega Com detine 85,9% din capitalul societatii Faur

Actionarii companiei bucurestene Faur au aprobat noua structura de capital, rezultata in urma majorarii capitalului social, in care actionarul majoritar este Bega Com cu o detinere de 85,9% din capitalul social, a informat, miercuri un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Consiliul de Administratie al companiei Faur din Bucuresti a decis majorarea capitalului social cu 10,269 milioane lei (2,19 milioane lei), de la 27,377 milioane lei pana la 37,646 milioane lei a informat, miercuri, un comunicat transmis de companie catre Bursa de Valori Bucuresti.

Actionarul majoritar, compania Bega Com, a subscris actiunile care acopera integral majorarea de capital, prin exercitarea dreptului de preferinta. in urma majorarii de capital, compania Bega Com detine 85,9% din capitalul social al societatii Faur.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statelor detine 12,94%, iar restul apartine actionarilor persoane fizice si juridice.

In luna iulie, actionarii companiei Faur SA au decis sa majoreze capitalul social al firmei cu 3,59 milioane euro (12,91 milioane lei), fondurile fiind necesare pentru finantarea investitiilor de dezvoltare a companiei si investitiile in parcul industrial al societatii.

Actiunile nesubscrise in perioada de exercitare a dreptului de preferinta, in valoare de 697.438 euro au fost anulate, se mentioneaza in comunicatul transmis de companie.

Actiunile companiei Faur se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria companiilor necotate. Societatea Faur activeaza in domeniul masinilor unelte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri