Pirelli va construi la Bumbesti-Jiu o fabrica care unde se vor produce filtre de particule pentru motoare diesel, investitia totala fiind aproximata la 70-75 milioane de euro potrivit unor surse din piata
Grupul italian Pirelli a inchiriat in Parcului Industrial Bumbesti-Jiu o suprafata 10 hectare pe care va incepe in ianuarie 2007 construirea unei noi fabrici in Romania. Unitatea va produce filtre de particule pentru motoare diesel, fabrica urmand sa fie finalizata la jumatatea anului 2007. Fabrica va produce anual peste 1.300 de tone de filtre de carbura de siliciu, material care, montat pe motoarele diesel, poate reduce emisiile de particule cu 90%.

Marius Vlaicu, directorul Parcului Industrial Bumbesti-Jiu, a precizat ca, in primul an, Pirelli va crea 400 de noi locuri de munca, urmand ca in anul 2010 numarul acestora sa cresca la peste 1.500. Acesta a mai afirmat ca Pirelli a inchiriat 25.000 de metri patrati, iar in primul an va reabilita si moderniza infrastructura si spatiile conform normelor europene.

S-au bucurat de faptul ca orasul Bumbesti-Jiu are apa curenta si gaze. Este pentru prima data in Gorj cand o firma straina investeste serios. in primul an vor fi create cateva sute de locuri de munca, insa, dupa trei ani, vor fi cu siguranta peste o mie, a declarat citat de NewsIn directorul Parcului Industrial.

In prezent, in Parcul Industrial Bumbesti-Jiu isi desfasoara activitatea 13 firme, toate cu capital romanesc, si care nu au creat, in total, mai mult de 200 de locuri de munca. in ultimii ani, Parcul Industrial a fost vizitat de mai multe delegatii straine, din Germania, Serbia, Franta sau Ucraina, dar pana in prezent nu s-a concretizat nimic.

Pirelli Ambiente este o companie din cadrul Pirelli Group care desfasoara activitati in domeniul furnizarii de solutii pentru mediu si dezvoltare durabila.

Grupul Pirelli a devenit unul din cei mai importanti investitori din industria de componente auto, dupa ce a deschis in octombrie la Slatina o fabrica de anvelope in care a investit 170 milioane euro.Fabrica din Slatina se adauga complexului industrial unde se mai afla uzina de cord metalic a Pirelli, complex care se intinde pe o suprafata totala de 50 de hectare si care va avea, pana la finalul anului 2006, 770 de angajati, din care 450 vor lucra la fabrica de anvelope proaspat inaugurata.

Pana la finele anului, fabrica va produce 300.000 de anvelope, iar in 2007 productia totala de anvelope va ajunge la doua milioane de unitati. In anii urmatori, fabrica va ajunge la un numar de 1.000 de angajati, care vor produce 4,5 milioane de anvelope pe an, sustin oficialii companiei, 90% din productie urmand a fi exportata.

Pirelli a deschis acum doi ani in Romania o fabrica de cord metalic pentru anvelope, la care Pirelli detine 80% din actiuni, restul de 20% apartinand grupului german Continental Automotive. Pirelli a inceput productia de anvelope in 1902, iar in prezent detine 24 de fabrici in 12 tari ale lumii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri