Actionarii companiei Laminorul din Braila au decis majorarea capitalului social de la 36,88 milioane lei, pana la 40,28 milioane lei a anuntat compania, intr-un comunicat transmis catre Rasdaq.

Majorarea de va face prin emisiunea unui numar de 1.632.168 actiuni cu o valoare nominala de 2,08 lei lei, reprezentand o crestere cu 37,02% a numarului de actiuni pentru fiecare actionar, se mentioneaza in comunicatul companiei.Actionarii companiei au decis ca dreptul de preferinta sa fie acordat pentru toti actionarii societatii inscrisi in registrul actionarilor la data de 25 septembrie 2006, cu exceptia S.C. Donau Commodities SRL.Decizia a fost motivata de dorinta ca actionarii companiei sa isi poata pastra ponderea in capital pe care o avea anterior ultimei majorari de capital care a fost hotarata la inceputul lunii septembrie.

La inceputul lunii septembrie, actionarii Laminorul au decis majorarea capitalului social de la 29,39 milioane lei, pana la 36,88 milioane lei, prin conversia in actiuni a creantelor in valoare de 7,488 milioane lei, pe care le detine actionarul majoritar al companiei, Donau Commodities. in urma conversiei, se vor emite 3.600.000 actiuni noi, cu valoare nominala de 2,08 lei, care vor fi atribuite companiei Donau Commodities.

in noua structura de actionariat, Donau Commodities detine13,32 milioane de actiuni (75,4% din capitalul social), Tubman (International) Limited are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital). Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului detine 0,84% din capital (150.528 actiuni).

Laminorul SA Braila este o societate specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Donau Commodities SRL este o societate cu raspundere limitata, avand ca asociat unic societatea Donau Commodities Handels GMBH, inregistrata in Austria, avand ca obiect de activitate comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Guvernul francez cere Renault să nu îşi mai dezvolte producţia peste hotare
Setari Cookie-uri