AVAS cere anularea facilitatilor fiscale acordate Transtitan

AVAS va cere Consiliului Concurentei anularea facilitatilor acordate la privatizarea societatii Transtitan, pentru ca nu a respectat planul de restructurare asumat la data privatizarii, infomeaza printr-un comunicat AVAS.

Transtitan S.A. are ca obiect de activitate transporturi rutiere de marfuri. Societatea a fost privatizata in februarie 2004, iar cumparatorul pachetului de actiuni, reprezentand 100% din capitalul social, a fost Abou Chama Ousama.

"Pana la implinirea termenului scadent (6 luni de la emiterea deciziei Consiliului Concurentei de autorizare a ajutorului de stat), societatea nu a prezentat AVAS documentele care sa dovedeasca respectarea masurilor asumate prin programul de restructurare", se arata in comunicatul AVAS, remis NewsIn.

Conform programului de restructurare asumat de cumparator si societate, sursele de finantare ce urmau sa fie utilizate pentru implementarea programului de masuri erau in totalitate asigurate de cumparator, prin infuzie de capital.

Desi AVAS a notificat in mod repetat Transtitan, cumparatorul nu a transmis dovada indeplinirii niciuneia dintre masurile scadente. Facilitatile acordate la momentul privatizarii au constat in esalonarea sumei de 651.782 lei, pe o perioada de cinci ani, cu sase luni perioada de gratie (reprezentand 57% din volumul esalonarilor estimate si autorizate de Consiliul Concurentei) si scutirea la plata pentru suma de 3.933.296 lei (reprezentand 97% din volumul scutirilor estimate si autorizate de Consiliul Concurentei).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri