Conducerea SC Mittal Steel SA Galati a sustinut, ieri, o noua runda de negocieri cu sindicatul de la Mittal Steel SA Iasi (fosta Tepro SA).

Potrivit liderului de sindicat din fosta uzina Metalurgica, Constantin Rotaru, sindicatele vor sa incheie conflictul de interese, dar nu vor ceda in obtinerea unor drepturi.

El a mentionat ca patronatul a refuzat sa discute anumite puncte din contractul colectiv de munca, nefiind de acord sa cedeze in nici un fel. La ultimele negocieri, patronatul si sindicatul de la Mittal Steel SA Iasi nu au cazut de acord asupra a sapte puncte din contractul de munca, ramase, ulterior, cinci.
Principalul motiv al conflictului de munca il reprezinta cresterea veniturilor salariatilor pentru anul 2005, comparativ cu durata timpului de lucru, programul si conditiile de munca.

La ultima negociere purtata cu reprezentantul patronatului de la Galati, Ionel Bors, s-a convenit asupra a doar doua puncte, referitoare la orele suplimentare si la tichetele de masa, negocierile ramanand, insa, in impas.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »