„Ne intereseaza foarte mult cumpararea unei sectii de fierbere de mare capacitate, de doua milioane de hectolitri. Fiind ultraperformanta, la ea va lucra un singur om. Sectia de fierbere costa peste 5 milioane de euro si o vom pune in functiune dupa 2008. in anul care urmeaza vom pune in functiune cele 8 cilindro-conice, cumparate acum. Investitia aceasta se ridica la aproape 6 milioane de euro”, a spus Mailat.

El a mai precizat ca, desi in ultimii doi ani au avut productii spectaculoase, cresterea nu mai poate fi ca inainte din cauza pietei. „De la 1,6 milioane de hectolitri de bere pe an, cat ne propunem pentru anul viitor, cresterea va fi graduala, nu ne mai putem astepta la cresteri spectaculoase”, a adaugat omul de afaceri. Bere Mures a mai contractat cantitati mari de hamei din export, deoarece cel de pe piata romaneasca este insuficient.

Mailat este foarte multumit de rezultatele obtinute in acest an. „Cifra de afaceri se va situa la 215.000.000 RON, cu 33% mai mult decat in anul 2005, iar productia de bere va atinge in acest an pragul de 1.350.000 de hectolitri”, a spus Mailat.

Societatea Bere Mures detine un portofoliu de bere compus din brandurile: Neumarkt-bere blonda din segmentul mainstream, imbuteliata in ambalaje pet de la 0,5 la 2 litri; Sovata-bere blonda din segmentul „popular” imbuteliata in ambalaj pet de 2 litri; Dracula-bere bruna. Sortimentele ARO si TIP sunt produse pentru conturi speciale.

In afara de Romania, produsele se vand si in Republica Moldova. SC Bere Mures se afla in competitie directa cu Brau Union, Interbrew si SAB Miller. Competitia a determinat conducerea Bere Mures sa faca investitii importante. in 2005 s-au investit 5,5 milioane de euro in marirea capacitatii de productie si retehnologizarea utilajelor angrenate in fluxul tehnologic de productie. Datorita acestor investitii au fost obtinute certificarile ISO 9001 si HACCP la inceputul acestui an.

in acest an societatea a continuat investitiile incepute in anul 2005, legate de modernizarea fabricii, dar si investitii in turism: hotelul Germisara Resort&SPA din Geoagiu Bai si fabrica de ape minerale din Bacaia. Cu achizitionarea acestora, investitiile facute au ajuns la 9 milioane de euro.

Pentru anul 2007 au fost programate investitii de aproximativ 8 milioane de euro. Sistemul tehnologic va fi adus la parametrii necesari obtinerii a 1.600.000 de hectolitri, iar ulterior chiar la doua milioane de hectolitri. Bere Mures s-a infiintat in 1992 si a inceput prin imbutelierea de bauturi racoritoare. in 1995 a inceput sa produca bere, iar in 1998 a lansat pentru prima data pe piata din Romania berea imbuteliata in ambalaj PET. Societatea are capital integral romanesc.