AVAS a instituit administrarea speciala la Baneasa SA

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a decis, prin ordin, instituirea procedurii de administrare speciala la scoeitatea Baneasa SA, cu scopul accelerarii procesului de privatizare, conform unui comunicat al AVAS.

Administrarea speciala inceteaza la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, in cazul privatizarii societatii comerciale, sau la data stabilita prin ordin al presedintelui AVAS.

"Atributiile administratorului special, pe durata acestei proceduri, prevad luarea unor masuri de administrare, gestionare si supraveghere financiara a societatii comerciale, cu accent pe situatia indeplinirii principalilor indicatori economico-financiari si de performanta; identificarea unor active neutilizate care pot fi transferate/vandute; inventarierea datoriilor societatii comerciale, precum si a platilor restante, in structura lor;inventarierea creantelor pe care societatea comerciala le are de recuperat; cunoasterea situatiei litigiilor care greveaza asupra societatii comerciale si inventarierea activelor posibil a fi revendicate", se arata ian comunicatul AVAS, dupa cum informeaza NewsIn.

In sarcina administratorului va cadea si notificarea tuturor creditorilor bugetaricu privire la instituirea procedurii de administrare speciala, intocmirea unui program de restructurare care sa cuprinda, in perioada premergatoare anuntului de oferta, masuri privind divizari, fuziuni, vanzari de active pentru plata datoriilor societatii comerciale, disponibilizari de personal, estimarea necesarului de investitii tehnologice si de mediu ce urmeaza a fi negociat in procesul de privatizare cu cumparatorul.

Odata cu administrarea speciala, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 137/2002, se instituie si procedura de supraveghere financiara a societatii comerciale. Baneasa SA Voluntari este specializata in fabricarea de componente electronice (diode de putere, tranzistori, circuite integrate, condensatori). AVAS detine un pachet de actiuni reprezentand 52,6452% din capitalul social al companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum îți consolidezi brandul la nivel global
Setari Cookie-uri