Kaufland vrea sa investeasca 300 mil. euro in Romania

Kaufland Romania, reteua de hipermarket-uri, parte a grupului Schwarz, a demarat un proiect in Romania, in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care presupune investitii de 300 milioane euro pe termen lung, potrivit schitei proiectului publicata de BERD

BERD va finanta proiectul cu 100 milioane euro, iar grupul german Schwart cu 200 milioane euro, sume care vor fi investite in deschiderea de noi hipermarketuri cu produse la preturi reduse in orasele mici si medii, potrivit NewsIn.

Proiectul propus va contribui la cresterea competitiei in orasele mici si mijlocii prin deschiderea de magazine moderne care vor stimula producatorii locali sa se dezvolte pe noua piata de desfacere. Populatia din aceste zone va beneficia atat de noi locuri de munca cat si de o gama variata de produse la preturi scazute datorita competitiei.

De la intrarea pe piata romaneasca, in octombrie 2005, si pana in prezent, Kaufland a produs circa 3.700 de locuri de munca in cele 16 hipermarketuri deschise in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Iasi, Targoviste, Bistrita si Pitesti.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, are peste 166.000 de angajati in Europa si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

Concernul Kaufland cuprinde peste 750 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. in luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri