Aviation Petroleum este detinuta in totalitate, incepand din 6 aprilie 2006, de companiile Petrom si OMV.Conform contractului de vanzare-cumparare, datat 6 aprilie 2006, MOL Ungaria si-a vandut participatia de 95% din capitalul social al MOL Aviation catre Petrom, in timp ce MOL Romania si-a vandut participatia de 5% din capitalul social al aceleiasi societati catre OMV Romania, informeaza NewsIn.

Potrivit Monitorului Oficial, MOL prin cele doua companii a vandut integral actiunile detinute la MOL Aviation catre Petrom si OMV, fiecare parte sociala avand o valoare nominala de 25 de lei, ceea ce conduce la o valoare totala de 1.823.150 lei.

La jumatatea lunii august, Consiliul Concurentei a aprobat operatiunile de concentrare economica realizate de catre Petrom si grupul ungar MOL prin preluarea de catre Petrom a MOL Aviation Romania si a 30 de benzinarii de la subsidiara romaneasca a grupului ungar, oferind in schimb 11 benzinarii Petrom si OMV si o diferenta in bani.

Petrom avea la momentul achizitionarii MOL Aviation si propria companie producatoare si distribuitoare de combustibil pentru aeronave numita Petrom Aviation.