Presedintele OMV renunta la atributiile pe partea de gaze din cadrul grupului

Directorul OMV Gas International Gmbh, Werner Auli, devine membru al Board-ului OMV si va raspunde direct, de la 1 ianuarie 2007, de divizia de gaze a OMV, preluand astfel o parte din atributiile lui Wolfgang Ruttenstorfer, presedinte al OMV si Petrom, informeaza un comunicat al OMV.

Consiliul de Supervizare al OMV l-a numit, marti, pe Werner Auli in Consiliul Director al OMV. Ca membru al Board-ului, Auli, seful OMV Gas International Gmbh (o filiala detinuta in intregime de OMV), va prelua efectiv atributiile de coordonare a diviziei de gaze la 1 ianuarie 2007. Auli va prelua segmentul de gaze de la presedintele si directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, care se va concentra pe guvernarea strategica a Grupului OMV.

Potrivit comunicatului, OMV anticipeaza o crestere puternica a industriei de gaze naturale si intentioneaza sa-si extinda portofoliul in acest domeniu pana in 2010. Grupul vrea sa-si creasca productia de gaze naturale si sa produca mai mult de o treime din volumul de gaz pe care il vinde, informeaza NewsIn.

Werner Auli este si reprezentant al OMV in Consiliul de Administratie al Petrom. La jumatatea lunii trecute, Grupul austriac OMV si-a redus previziunile anuale si a anuntat o scadere mai accentuata decat se estima pentru profitul operational din al treilea trimestru, dar si posibile noi cheltuieli de restructurare in cadrul Petrom in al patrulea trimestru din 2006.

Veniturile brute au scazut cu 27%, pana la 542 milioane de euro (695 milioane de dolari), situandu-se sub media previziunilor de 571 de milioane de euro, rezulta dintr-un sondaj efectuat de Reuters, cu participarea a 15 analisti. Profitul net a scazut cu 20%, pana la 433 de milioane de euro.

"OMV s-a confruntat, in al treilea trimestru al lui 2006, cu un mediu dificil, din cauza scaderii pretului petrolului si a scaderii accentuate a castigurilor din vanzarile engros", anunta la acel moment OMV si preciza ca veniturile brute din sectorul de rafinare si de comercializare au scazut, de asemenea, cu 67%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri