Distrigaz Sud si Gaz de France au semnat un contract pe un an, prin care o echipa de webmasteri a societatii de distributie va asigura administrarea si mentenanta a 12 site-uri GdF din Europa
Noutatea pe care o aduce acest contract este faptul ca, pentru prima data, o companie internationala importa competente din tarile unde are filiale. "Am demarat acest proiect impreuna cu cei de la Distrigaz Sud pentru ca am gasit aici competente specializate de care Gaz de France este prima interesata. Aceasta masura se inscrie pe linia modernizarii Distrigaz Sud, care se reflecta in imbunatatirea serviciilor pentru clienti", a declarat directorul Gaz de France pentru Europa Centrala si de Est si presedinte al Consiliului de Administratie al Distrigaz Sud, Jean-Francois Carriere, citat de NewsIn.

Valoarea contractului este cuprinsa intre100-200 de mii de euro, in functie de cererile care vor veni din partea GdF, reprezentantii companiei franceze precizand ca valoarea contractului poate fi mult mai mare.

Carriere a mai precizat ca in ceea ce priveste recunoasterea taxei de concesiune a retelelor de distributiea a gezelor naturale in tariful platit de consumator, in acest moment nu e nimic demarat in mod oficial si daca Guvernul va introduce aceasta taxa ea trebuie sa fie inclusa in tarife. "Singura noastra preocupare majora este ca orice cost al nostru sa se regaseasca in tarifele pe care le platesc consumatorii. in 2005 nu a fost intotdeauna asa, dar acum s-a reglementat situatia", a mentionat Carriere.

in opinia sa, distribuitorii sunt cei care se gasesc in postura nefavorabila in fata consumatorului pentru ca ei sunt cei care trimit factura, insa cand tariful creste nu se majoreaza neaparat si profitul distribuitorilor.

in ceea ce priveste preturile la gazele interne pentru anul 2007 propuse recent de Autoritatea de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale, reprezentantii GdF nu au vrut sa isi exprime opinia, precizand ca este decizia exclusiva a Guvernului si a producatorilor interni.

Carriere a mai spus ca GdF nu intentioneaza sa vanda Distrigaz Sud mai devreme de cinci ani de la preluare. "in general, cand GdF investeste are de gand sa ramana pe termen lung. Ramanem si aici pentru ca avem competente in Romania. Este o tara a carei economie va creste si nu avem nicio intentie de a parasi aceasta investitie", a declarat Carriere.

In privinta dreptul de preemptiune, Carriere a spus ca nu crede ca Ministerul Economiei si Comertului si Fondul Proprietatea isi vor vinde participatiiile la Distrigaz Sud, dar "daca cineva doreste sa vanda, vom urmari acel dosar de aproape".

Reprezentantul GdF a mai precizat ca negocierile cu Petrom pentru semnarea contractelor pentru anul viitor nu au fost finalizate, insa exista suficiente resurse asa incat nu exista posibilitatea de a ramane fara gaze in perioada varfului de consum. "Distrigaz Sud a inmagazinat 650 de milioane de metri cubi de gaze, cu 50% mai mult decat anul trecut, iar, daca nu vor fi probleme tehnice, vom asigura necesarul de consum pana la primavara", a completat Carriere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri