Compania Kandia Excelent a agreat preluarea afacerii cu produsele zaharoare Silvana si Sugus de la compania Kraft Foods Romania, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Cladirile si terenurile aferente fabricii din Brasov raman in proprietatea companiei Kraft Foods Romania, se mentioneaza in comunicatul transmis de companie, informeaza NewsIn. Prin acordul incheiat la data de 1 decembrie, compania Kraft Foods Romania va asigura servicii de productie si alte servicii de suport catre Kandia excelent pe toata perioada tranzitiei.

Reprezentantii companiei au declarat ca deocamdata nu pot face publica suma pe care au platit-o pentru preluarea acesti afaceri. Producatorul de dulciuri Kandia a afisat, joi, un profit dupa impozitare de 12,06 milioane lei (3,4 milioane euro), in primele noua luni ale anului, de aproape doua ori mai mare decat profitul net de 6,86 milioane lei obtinut in aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri a companiei, a scazut cu 0,52%, de la 85,17 milioane lei in primele noua luni ale anului 2005, pana la 84,71 milioane lei (23,92 milioane euro) in acelasi interval al anului in curs. In trimestrul al treilea 2006, compania a afisat un profit net de 805.891 lei (227.652 euro), cu aproape 53% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand producatorul de dulciuri a afisat un profit dupa impozitare de 1,7 milioane lei.

In schimb, cifra de afaceri obtinuta de companie a crescut cu 5%, de la 28,29 milioane lei (7,99 milioane euro) in perioada iulie-septembrie 2006, fata de 26,94 milioane lei in intervalul similar al anului trecut.

Producatorul de dulciuri din Bucuresti are un capital social de 12,036 milioane lei. in aprilie 2004, actionarii companiei Excelent au decis fuziunea cu firma Kandia din Timisoara. Actionarul majoritar al companiei este Axis Investments Ltd, care controleaza 83,96% din capitalul social al companiei. Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din data de 8 septembrie 1998.

Actionarii Kandia au aprobat contractarea unui credit de 4 milioane euro (14 milioane lei) pentru investitii si a unui credit de 6 milioane euro (21 milioane lei) pentru finantarea activitatii curente, a informat, la inceputul lunii ocombrie un comunicat al companiei trimis Bursei de Valori Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri