Compania germana Techem, lider la nivel international in ceea ce priveste masurarea si facturarea consumului de caldura si de apa, a integrat Servito, societate romaneasca furnizoare de servicii energetice, cu sediul la Arad.

Pentru Techem, Romania reprezinta deja una dintre principalele piete de dezvoltare din zona Europei de Est. Prin aceasta achizitie, a carei suma de tranzactionare nu a fost facuta public, compania germana isi intareste in special prezenta in teritoriu, informeaza NewsIn.

Servito este prezenta in Romania cu 18 filiale proprii si realizeaza 80 la suta din vanzari in afara Bucurestiului a precizat Hans Lothar Schafer, responsabil pentru divizia Tehnica si sectorul de Piete internationale in cadrul companiei germane.

Pana in prezent, compania Techem era prezenta in Romania prin birouri proprii numai in sase localitati, cu head-office-ul laBucuresti. Gratie unei mai bune acoperiri a teritoriului, in viitor vom fi mai aproape de clienti.

Vom fi mai eficienti in montajesi sevicii, a mai precizat Schafer. Dupa parerea managerului german, acestea sunt premisele optime pentru a accesa intr-un timp cat mai scurt marele potential de piata din Romania.

Pana in prezent, numai o patrime din cele 2 milioane de apartamente din Romania sunt dotate cu robinete termostatice si repartitoare de costuri de incalzire. In acest sens, exista un potential viitor de piata de 4 - 5 milioane de aparate.

In urmatorii doi - trei ani, competitia pe piata va deveni tot mai intensa. Prin achizitia societatii Servito suntem in masura sa ne asiguram partea de piata cea mai consistenta, a conchis Schafer.

Servito, societate afiliata grupului Contor Group, cu sediul la Arad, a detinut 18 filiale in Romania si 115 angajati. In urma acestei achizitii, Techem si-a marit cu circa 300.000 de aparate numarul de repartitoare de costuri instalate in Romania, pentru aproximativ 3.500 de clienti. Cota sa de piata se va situa intre 30-40 la suta. Astfel compania Techem devine numarul unu din domeniu pe piata romaneasca.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri