Compania Dom Leasing estimeaza ca la anul va avea o cifra de afaceri de 29,6 milioane euro, cu peste 40% peste nivelul asteptat pentru 2006, pe fondul cresterii vanzarilor de automobile la divizia Dom Automobile.

Dom Automobile, divizie a Dom Leasing care comercializeaza cu precadere masini premium importate din Statele Unite, va vinde anul acesta 300 de automobile, in valoare totala de 13,6 milioane euro, de patru ori mai mult decat in 2005.

Pentru la anul, Dom Automobile isi propune sa vanda 400 de masini in valoare totala de 20,8 milioane euro (preturi fara taxe), insa reprezentantii companiei nu exclud posibilitatea ca vanzarile sa ajunga la 500 de unitati, pe fondul venirii unor noi modele si a extinderii retelei de dealeri, informeaza NewsIn.

Per total, Dom Leasing estimeaza pentru la anul o cifra de afaceri de 29,6 milioane euro, din care 20,8 milioane vin din vanzarile Dom Automobile, iar 8,8 milioane vor veni din fianantarile acordate de Dom in sistem leasing.

Pentru acest an, Dom Leasing asteapta o cifra de afaceri de 20,4 milioane euro, din care 13,6 milioane euro vor veni din vanzarile de automobile, iar 6,8 milioane euro din finantarile in leasing.

In 2005, cifra de afaceri a Dom Leasing a fost de 5,4 milioane euro, iar vanzarile de automobile noi nu au depasit 80 de unitati.

In primele 11 luni ale acestui an, Dom Automobile a vandut 287 de masini. Ponderea cea mai mare o au doua marci japoneze de lux: Infiniti - marca de lux a Nissan, plus Lexus - marca de lux a Toyota.

Compania mai aduce pe piata romaneasca modele de la Mercedes, Audi, Toyota, Subaru, Porsche, Ford si Mazda, majoritatea produse in Statele Unite. Reprezentantii Dom Leasing au spus ca o buna parte dintre modelele pe care le importa din SUA sunt mai ieftine decat variantele produse in Europa si sunt livrate intr-un timp mult mai scurt.

Cel mai ieftin model importat de Dom Leasing este Lexus IS care ajunge la 40.000 de euro, iar cea mai scumpa masina comercializata a fost un Aston Martin DB9 de 150.000 euro, fara taxe.

Dom Leasing va investi anul viitor 800.000 euro in extinderea retelei, urmand sa deschida un magazin de prezentare in Pipera si reprezentante locale in Constanta, Iasi, Targu Mures si Cluj.

In prezent, Dom Leasing are puncte de vanzare in Bucuresti, Ploiesti si Brasov.

Dom Leasing activeaza pe piata din 1998, iar in 2005 a deschis divizia Dom Automobile care comercializeaza masini, fara a fi o reprezentanta a vreunui importator auto.