Compania de management al riscului si brokeraj in asigurari AON Ltd a lansat un produs de asigurare destinat protejarii activelor fondurilor de pensii din Marea Britanie, pentru eventualitatea falimentului companiilor care "alimenteaza" fondurile de pensii.

Noul produs al AON, intitulat Pension Security Indemnity (PSI), va interveni prin "injectii" de capital in acele fonduri de pensii ale caror companii-"sponsor" au dificultati financiare sau intra in faliment si va functiona intr-un mod similar unei scrisori de garantie bancara, mai noteaza Reuters.

Schema de asigurare PSI, lansata de AON, consta in plata lunara, de catre o companie care sponsorizeaza un fond de pensii pentru angajatii sai, a unei sume de bani catre AON, in schimbul protectiei activelor fondurilor de pensii pe care respectiva companie le-a infiintat pentru angajatii sai.

"Este mai ieftin, pentru o companie angajatoare, sa cumpere un astfel de produs de asigurare, decat sa fie nevoita sa acopere, prin alocari substantiale de capital, eventualele deficite aparute in activele fondurilor de pensii pe care le sponsorizeaza", a declarat, joi, actuarul-sef al AON Consulting, Donald Duval, citat de Reuters.

Riscul ca firmele care isi infiinteaza fonduri de pensii pentru angajati sa dea faliment si sa determine, astfel, prabusirea respectivelor fonduri a determinat, in 2005, guvernul britanic sa infiinteze o noua autoritate de supraveghere financiara, care sa se concentreze asupra domeniului pensiilor - Pensions Regulator, mai noteaza Reuters. Guvernul infiintat si un fond de protectie a pensiilor (Pension Protection Fund - PPF), care asigura salariatilor o pensie egala cu ultimul salariu incasat in perioada activa, daca firma angajatoare da faliment.

Pasivul reprezentat de sumele pe care companiile trebuie sa le verse la propriile fonduri de pensii apar, in bilanturile contabile ale acestora, la rubrica datorii, iar noile reguli de raportare contabila fac ca anumite miscari de pe piata sa determine cresteri sau deficite accentuate ale fondurilor de pensii, avand drept consecinta faptul ca cifrele care redau profiturile sau pierderile companiilor devin mult mai volatile.

Pentru a evita acest lucru, companiile prefera sa transfera acest risc unor companii de asigurari, potrivit Reuters.

AON Ltd este parte a grupului financiar specializat in asigurari si resurse umane AON Corp, grup care a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, venituri nete in valoare de 106 milioane dolari. AON activeaza si in Romania, din 1991 si pana in 2005 lucrand cu brokerul corespondent de asigurari KaRo Servicii de Asigurari.

Aon a preluat KaRo, corespondentul sau in Romania, la sfarsitul anului 2005, ca parte a strategiei AON de consolidare a pozitiei sale in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri