Alfa Oil s-a dus la ANAF sa cumpere Rafo

Reprezentantii firmei Alfa Oil, inregistrata in Elvetia, au prezentat, ieri, conducerii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) informatii referitoare la activitatea si potentialul financiar al societatii si au reafirmat interesul de a cumpara creantele detinute de stat la Rafo Onesti.

Potrivit unui comunicat al ANAF, presedintele institutiei, Sebastian Bodu, alaturi de reprezentanti ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a primit, ieri, o delegatie a firmei Alfa Oil, condusa de directorul executiv al companiei, Uri Bider. "Oferta inaintata in aceasta discutie preliminara va fi analizata de ANAF impreuna cu AVAS, urmand sa se elaboreze un punct de vedere comun", se mai arata in comunicat.

De asemenea, institutiile abilitate vor cerceta in perioada urmatoare bonitatea si provenienta capitalului companiei Alfa Oil, urmand ca Guvernul sa decida asupra strategiei abordate. La sfarsitul saptamanii trecute, Bodu a declarat ca Alfa Oil ar putea avea actionari rusi si ca este o firma de dimensiuni mici, conform unor surse bancare. Surse oficiale, ne-au confirmat ieri ca firma elvetiana ar avea un capital social de numai 1 milion de dolari.
Firma este parte a unui grup din care fac parte Alfa Oil Ucraina si Alfa Oil Rusia. In ceea ce priveste oferta depusa recent de Balkan Petroleum, actionarul majoritar de la Rafo, ANAF a precizat ca i-a invitat la discutii pe reprezentantii imputerniciti ai companiei, cu mentiunea ca orice acceptare este conditionata fie de plata pe loc a sumei cuvenite, fie de asigurarea platii prin garantii solide.

Rafinaria este detinuta in proportie de 99% de catre Balkan Petroleum, o societate inregistrata in Marea Britanie. VGB Oil detine 50% din actiunile Balkan Petroleum, restul participatiei fiind in posesia unui fond de investitii - Central European Petroleum.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri