Cei mai multi din cei 2.000 de investitori straini care deruleaza afaceri in judetul Sibiu provin din Germania, Italia si Austria, dar au aparut si firme din Africa de Sud, Finlanda, Panama sau Tunisia
Desi ca numar de investitori Sibiul se claseaza pe pozitiile fruntase, la volumul investitiilor orasul de pe Cibin se plaseaza la o distanta apreciabila de Bucuresti, Timisoara, Constanta sau Brasov. Cei mai multi investitori vin la Sibiu din Germania. Astfel din cele 2.350 de firme cu participare de capital strain, peste 1.160 sunt din Germania.

"Avem un record in ceea ce priveste numarul de firme straine. Suntem primii in tara. Germanii reprezinta jumatate din totalul patronilor straini din judet, iar explicatia e simpla - de aici au plecat in Germania, de-a lungul timpului, foarte multi sasi si romani. O parte dintre acestia au revenit pentru o mica afacere. Din pacate, numarul firmelor care au investitii serioase este, insa, foarte mic", a declarat pentru NewsIn Alexandru Tomasevschi, director la Oficiul Registrul Comertului.

Urmatorii in top, la mare distanta de nemti, sunt italienii, care detin aproape 400 de societati in judetul Sibiu. Afaceristii din Italia s-au orientat spre domeniul productiei si au deschis, in principal, firme de pielarie, prelucrarea lemnului si confectii. Urmeaza Austria cu peste 120 de firme si Olanda, cu 100. Printre tarile care au intrat pe piata sibiana cu doar cate o firma se numara Africa de Sud, Finlanda, Panama, Polonia si Tunisia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri