Creditul cu buletinul nu necesita formulare completate de angajator, are o dobanda anuala de 19,9% , comision de 8,9% inclus in valoarea creditului, DAE (pentru 60 luni) este de 26,8%, informeaza NewsIn. Perioada de creditare este cuprinsa intre 6 si 60 de luni, iar valoarea produselor finantate poate fi intre 370 si 4.000 de lei.

Grupul Altex a retras creditul "cu buletinul" incepand cu 22 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a noilor norme ale bancii centrale a Romaniei privind creditarea. Serviciul financiar retras la 22 octombrie a fost lansat in 2004. La doi ani de la lansare, serviciul ôcredit doar cu buletinulö avea peste 550.000 de clienti, fiind cel mai popular instrument de finantare oferit de un retailer. Norma nr. 20 a BNR privind limitarea riscului de credit la imprumuturile destinate persoanelor fizice extinde aplicarea restrictiilor de creditare si asupra institutiile IFN-urilor. Aceasta norma modifica si completeaza norma nr. 10 din 2005.

Suma totala ce trebuie platita lunar (incluzand rata lunara, dobanda aferenta, comisioane si alte costuri) de catre o persoana pentru creditele contractate va reprezenta maximum 40% din venitul lunar net al respectivei persoane si, dupa caz, al familiei acesteia. Pe langa aceasta precizare, BNR impune anumite limite pentru acordarea unui singur credit. in cazul in care o persoana doreste contractarea unui credit pentru investitii imobiliare, suma totala ce trebuie platita lunar trebuie sa nu depaseasca 35% din veniturile nete ale respectivei persoane si, dupa caz, ale familiei sale. De asemenea, pentru creditele de consum, aceasta cifra este de 30%. Creditul de consum include si leasingul financiar.

Norma nr. 20 mai prevede ca un contract de credit va include toate costurile, nu numai dobanda, ci si comisioanele si alte costuri aferente. Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati. Grupul Altex, lider dupa vanzari in 2005 pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afceri de 100 milioane de euro in primele sase luni din 2006, potrivit presedintelui Altex, Dan Ostahie.

Pentru al doilea semestru al anului, presedintele Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 150 milioane euro, iar grupul tinteste sa depaseasca vanzarile din 2005, care s-au cifrat la 274,3 milioane de euro.