Cel mai mare producator de smartphone-uri si semiconductoare din lume isi apleaca privirea catre tehnologia din spatele criptomonedelor si ia in calcul utilizarea acesteia pentru gestionarea retelei de aprovizionare.

Samsung Electronics, companie parte a grupului sud-coreean Samsung, ia in considerare utilizarea tehnologiei blockchain pentru a urmari transporturile in valoare de zeci de milioane de dolari pe care compania le realizeaza la nivel global, conform precizarilor facute de catre Song Kwang-woo, blockchain chief in cadrul Samsung SDS Co, entitatea care se ocupa de logistica companiei. Acesta adauga faptul ca utilizarea acestei tehnologii le-ar putea reduce costurile logistice cu 20%, conform Bloomberg.com.

Vrei sa afli mai multe despre tehnologia blockchain? Inscrie-te gratuit la conferinta Future Banking si vei avea ocazia sa participi participi la un panel de discutii dedicat acesteia.

In timp ce companii din intreaga lume au declarat ca au de gand sa integreze tehnologia blockchain in diverse arii de activitate ale companiei, de la plati transfrontaliere pana la urmarirea ciclului de viata pe care il au puii care ajung pe rafturile supermarket-urilor, grupul Samsung este unul dintre primii producatori globali care anunta mutari importante in ceea ce priveste implementarea acestei tehnologii.

“Va avea un impact enorm asupra lanturile de aprovizionare din cadrul industriilor prelucratoare (..)Blockchain este platforma care va alimenta transformarea noastra digitala”, declara reprezentantul Samsung SDS.

Ajunsa in atentia intregii lumi dupa cresterea fulminanta a criptomonedei bitcoin, care s-a apropiat de pragul de 20.000 de dolari pe unitate la finalul anului 2017, tehnologia blockchain este vazuta ca un factor ce va schimba felul in care tranzactiile sunt inregistrate, verificate si distribuite. Gartner Inc, companie de consultanta si cercetare la nivel mondial, estimeaza ca business-urile care utilizeaza tehnologia blockchain vor valora peste 176 de miliarde de dolari pana in 2025.

Sursa foto: Hanna Kuprevich / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri