Advent International (Advent) si Sanofi au intrat in negocieri exclusive in baza carora Advent ar achizitiona Zentiva, divizia europeana Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde euro.

Advent este un investitor global, cu o experienta de peste 25 ani in sectorul medical. Compania va lucra in colaborare cu Sanofi pentru a infiinta o noua operatiune independenta. Advent va sprijini echipa de management Zentiva pentru a investi in operatiunile companiei, unitatile sale de productie si portofoliul aflat in cercetare si dezvoltare (portofoliul R&D).

„In urma unei revizuiri cuprinzatoare a optiunilor strategice pentru divizia noastra europeana de medicamente generice, am hotarat ca transferarea operatiunilor catre Advent este cea mai buna optiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung”, a declarat Olivier Brandicourt, CEO Sanofi.

„Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, intrucat acesta le permite mai multor oameni sa aiba acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Consideram ca Zentiva este o platforma foarte buna, cu oameni talentati, in care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piata europeana a medicamentelor generice”, au declarat Tom Allen, managing director si co-director al echipei europene de sanatate Advent International, si Cedric Chateau, managing director si director al Advent International in Franta.

Se preconizeaza ca tranzactia va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2018, sub rezerva definitivarii unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzatoare si in urma aprobarii din partea autoritatilor de reglementare relevante. Acest proces se va desfasura respectand pe deplin dialogul social cu reprezentantii angajatilor Sanofi.

Infiintat in 1984, Advent International a investit in peste 330 de tranzactii cu capital privat din 40 tari, iar la 31 decembrie 2017 gestiona active in valoare de 35 miliarde euro. Avand sedii pe patru continente, Advent a construit o echipa integrata la nivel global formata din peste 190 profesionisti din domeniul investitiilor din America de Nord, Europa, America Latina si Asia. Compania se concentreaza asupra investitiilor in cinci sectoare principale, dintre care: servicii financiare si de afaceri, sanatate, vanzari retail, bunuri de consum si pentru timp liber, tehnologie, media si telecomunicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri