Din 2015, CEO-ul Medicover Romania dezvolta afacerile pe piata locala si, in acelasi timp, descopera locurile frumoase ale Romaniei. Adrian Peake nu regreta ca s-a mutat in Bucuresti, departe de familie, pentru ca aici reuseste sa dezvolte servicii medicale private pentru pacientii romani si sa calatoareasca in timpul liber.

Dupa 10 de experienta in domeniul sanatatii din Marea Britanie, Adrian Peake a primit oportunitatea de a se muta in Romania si de a conduce echipa Medicover de aici. Inainte de a se muta in Bucuresti, Adrian Peake a lucrat pentru perioade scurte de timp in Germania, Franta si Spania, dar cel mai mult isi dorea sa atinga unul din scopurile sale personale, acela de a locui si lucra intr-o tara straina. A primit oferta de a conduce afacerile Medicover in Romania in 2015 si pentru ca a fost impresionat de ce face Medicover in tara si ce planuri de viitor are, a acceptat sa se mute.

“Pentru inceput am fost invitat in Romania sa stau o saptamana si am avut posibilitatea de a vedea cum stau lucrurile in cateva clinici si spitale din retea. Aici am intalnit mai multi straini care locuiau in Romania si niciunul nu mi-a spus ca nu-i place aici. Atunci cand decizi sa te muti intr-o alta tara si sa fii departe de familie, conteaza foarte mult ca acea tara sa fie primitoare si sa te simti bine acolo”, spune Adrian Peake, CEO-ul Medicover Romania.

In weekend-uri, Adrian Peake se trasforma din CEO-ul unei retele de servicii medicale private in turist. El considera ca Romania este o tara frumoasa si vrea sa viziteze cat mai multe locuri frumoase. Printre orasele lui preferate se numara Sinaia, Sibiu si alte orase din zona Transilvaniei.

Adrian Peake, CEO-ul Medicover care se transforma in weekend in turist

“Imi place mai mult in Bucuresti decat in Londra si e trist ca spun asta, dar cand locuiesti si muncesti in tara in care te-ai nascut uiti sa apreciezi locul in care stai si nu observi toate locurile frumoase care te inconjoara. In schimb, in Bucuresti am reusit sa fac acest lucru, sa vizitez toate muzeele si sa vad multe locuri minunate. Uneori merg si cate 20 de km intr-un weekend doar ca sa gasesc astfel de locuri”, povesteste CEO-ul Medicover Romania.

Calatorind si analizand alte piete de servicii medicale, a observat ca nu doar Romania intampina dificultati in sistemul de sanatate. Populatia planetei este din ce in ce mai mare si, totodata, cu ajutorul inovatiilor din domeniul medical oamenii traiesc mai mult, iar sistemele de sanatate trebuie sa se adapteze cu acest fenomen.

Grupul Medicover este prezent in 17 tari si, recent, a investit pentru a dezvolta servicii medicale in India. “Diferenta dintre pietele de servicii medicale private este infrastructura sistemului de sanatate. De exemplu, in Germania sistemul de sanatate (public si privat) este foarte dezvoltat, iar piata de servicii medicale private din Romania este in urma cu 5-6 ani fata de alte piete dezvoltate din Europa. Totodata, pietele sunt asemanatoare, doar ca aici avem nevoie de un parteneriat intre public si privat. Fara o colaborare nu pot fi acoperite nevoile populatiei pentru ca sistemul public ar trebui sa aiba grija de sanatatea a 19 milioane de oameni din Romania.

O alta problema cu care nu doar Romania se confrunta este deficitul de medici. Nu este neobisnuit pentru alte tari sa recruteze personal medical din alte tari. Eu cred cu tarie ca, daca ai o filozofie a calitatii in companie, vei atrage oameni”, spune Adrian Peake.

Adrian Peake, CEO-ul Medicover care se transforma in weekend in turist

Nu exista predictibilitate in sistemul de sanatate

“In general vorbind, faptul ca conducatorii Ministerului Sanatatii se schimba atat de des afecteaza sistemul de sanatate, pentru ca avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbari ne ingrijoreaza pentru ca in orice business trebuie sa stii la ce sa te astepti ca sa stii cum sa actionezi. Ai nevoie de stabilitate inainte de a schimba anumite lucruri si de a incerca sa te dezvolti. Avem nevoie de stabilitate pentru a implementa strategii de lunga durata care sa eficientizeze anumite lucruri in sistem. E foarte greu sa iei decizii cu toate aceste schimbari din sistemul de sanatate”, mai spune Peake.

Medicover are in Romania in jur de 2.000 de angajati (toti din Romania), iar majorarea salariilor din sistemul public afecteaza in mod indirect afacerile companiei. Toti isi doresc sa fie platiti atat cat merita pentru ca, in special medicii, au investit timp si bani pentru a obtine anumite cunostinte.

CEO-ul Medicover Romania mai sustine ca bazele evolutiei unei tari sunt sistemele de invatamant si de sanatate. El crede ca cei care devin ministri sunt oameni cu idei bune, dar sistemul este cel care ii stopeaza.

Adrian Peake, CEO-ul Medicover care se transforma in weekend in turist

Veniturile Medicover la nivel global si local

Grupul Medicover a obtinut anul trecut o crestere a veniturilor globale de 16,7% comparativ cu anul 2016, pana la 580,2 milioane euro.

Anul trecut, divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 16.8%, pana la 285,8 milioane de euro. De asemenea, divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri mai mari cu 16,9%, de 304,4 milioane de euro. Numarul total de persoane care beneficiaza la nivel global de servicii medicale oferite de grupul Medicover se ridica la peste un milion de abonati, in crestere cu 15,2% fata de anul anterior. Numarul total de laboratoare medicale detinut de grupul suedez este de 124.000, in crestere cu 7,8% fata de 2016.

Veniturile companiei pe piata din Romania au crescut in anul 2017 cu 19,6% pana la 73,8 milioane euro, fata de valoarea de 61,7 milioane euro raportata in 2016. La nivel de venituri, Medicover Romania se afla pe pozitia trei in cadrul grupului, dupa Germania si Polonia, cu o pondere de 12,7%.

Medicover este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de servicii medicale si de diagnostic. Compania a fost fondata in 1995 in Polonia, apoi s-a extins in alte tari. In prezent, pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si Ucraina. Compania ofera o gama larga de servicii medicale, printr-o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare prin doua divizii - Healthcare Services si Diagnostic Services.

Sursa foto: CreativeArtWorks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri