Airbus anunta numirea lui Serge Durand in functia de responsabil Airbus pentru Romania. El va continua sa conduca operatiunile Airbus Helicopters din Romania, functie pe care o indeplineste din 2015. Care vor fi noile sale atributii in cadrul companiei?

In calitatea de responsabil pentru Romania, Serge Durand va reprezenta Airbus in fata autoritatilor si a partenerilor, va identifica si va urmari implementarea unor noi oportunitati de dezvoltare, va conduce procesul de planificare a strategiei de tara si va coordona activitatile companiei in Romania, concentrandu-se pe sporirea prezentei pe piata locala. In plus, Serge Durand va continua sa conduca operatiunile Airbus Helicopters din Romania, functie pe care o indeplineste din 2015.

”Sunt onorat de numirea in aceasta functie in Romania, o tara cu care impartasim aproape o jumatate de secol de cooperare.Cu operatiunile din Commercial Aircraft, Helicopters si Premium Aerotec – un furnizor de componente pentru aeronavele Airbus - si cu divizia Defence and Space, Airbus isi propune sa ofere clientilor un portofoliu mai cuprinzator, consiliere de cea mai inalta calitate si experienta noastra internationala”, a declarat Serge Durand.

Absolvent al Institutului National de Stiinte Aplicate din Lyon, cu diploma in inginerie, dar si absolvent de stiinte umanistice al Universitatii din Provence, Serge Durand are o cariera internationala semnificativa la Airbus. A lucrat zece ani in cadrul biroului Airbus Design, concentrand-se pe modelele Tiger si Super Puma. A continuat in functia de director de comunicare pentru Airbus Helicopters si apoi a ocupat o pozitie de director comercial adjunct al retelei internationale Airbus. A pus la punct lansarea Tiger, ca inginer sef de service.

Inainte sa se alature Airbus Helicopters in Romania, Serge Durand a fost, timp de cinci ani, director general Airbus Helicopters Mexic, contribuind la dezvoltarea operatiunilor comerciale ale grupului in nordul Americii Latine si punand bazele platformei industriale de la Queretaro, care a devenit un punct de referinta.

Airbus este lider mondial in aeronautica si servicii in domeniul spatial. In 2017 a generat venituri de 67 miliarde de euro si a avut aproximativ 129.000 de angajati. Airbus ofera o gama complexa de avioane de pasageri, cu capacitate intre 100 si peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european in domeniile avioanelor cargo, de lupta, de transport si pentru misiuni de salvare, precum si una dintre companiile de top la nivel mondial in industria spatiala. In domeniul elicopterelor, Airbus livreaza solutii civile si militare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri