Compania malteza Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare al McDonald's in 6 tari europene a inregistrat o crestere de 14,5% a cifrei de afaceri ajungand la 263 milioane de euro pentru anul 2017. Toate pietele au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri, pe masura ce grupul continua pe drumul sau de crestere consecventa. Cu ce procent a crescut business-ul companiei in Romania?

Premier Capital, care are 7.500 de angajati in Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta si Romania, a servit anul trecut 112 milioane de clienti, cu sapte milioane mai mult decat in 2016, stabilind un nou record pentru grup.

In 2017, grupul Premier Capital a inregistrat un profit operational de 23,4 milioane de euro. Dupa contabilizarea veniturilor din investitii si a cheltuielilor financiare, grupul a inregistrat un profit inainte de taxe de 20 de milioane de euro, in crestere de la 16,5 milioane euro in anul precedent. Activele nete pentru 2017 s-au ridicat la 47,6 milioane euro.

Fiecare tara din grup a inregistrat o crestere de doua cifre, Grecia inregistrand cel mai mare avans in raport cu 2016 cu 16%, urmata de Romania (15,7%), Lituania (14,8%), Estonia (12,2%), Letonia (10,4%) si Malta (10,3% ). Premier Capital a deschis sapte noi restaurante anul trecut: patru in Romania, doua in Lituania si unul in Grecia. Alte cinci restaurante din Romania au fost remodelate.

Perspectiva de dezvoltare a business-ului in toate cele sase piete ramane una pozitiva. In tarile Baltice, in Malta si in Romania, brandul McDonald's este lider de piata in sectorul restaurantelor cu servire rapida. Grupul Premier Capital continua sa creasca cota de piata si baza de clienti ca urmare a experientei imbunatatite in restaurant, potrivit reprezentantilor companiei. In Grecia, in ciuda competitiei puternice din partea brandurilor locale si internationale, precum si a unui mediu economic aflat in permanenta schimbare, rezultatele se imbunatatesc, iar cota de piata creste. Mai mult de 10 restaurante noi urmeaza sa fie inaugurate in cele sase piete in 2018, iar programul de remodelare al restaurantelor existente continua.

McDonald's, Premier Capital, restaurante, Daniel Boaje, Melo Hili, Victor Tedesco

"Trendul pozitiv si rezultatele din 2017 sunt dovezi ca viziunea noastra asupra grupului si strategia pentru fiecare piata aduc rezultate. (…) Premier Capital continua sa investeasca intens in dezvoltarea restaurantelor, in inovatie, in pregatirea si dezvoltarea angajatilor. Obiectivul in fiecare tara este acela de a oferi o experienta unica clientilor nostri. Echipele din fiecare tara sunt incantate sa impartaseasca clientilor noua experienta McDonald's, una personala si adaptata stilului lor de viata modern: introducem treptat serviciul McDelivery, adaugam functionalitati digitale - inclusiv comenzi si plati mobile, precum si un program de ospitalitate in restaurante cu servire la masa. Suntem increzatori ca aceasta investitie semnificativa va avea ca rezultat un numar sustinut de clienti si o crestere a cotei de piata", spune Victor Tedesco, director general Premier Capital (foto sus, in dreapta imaginii, alaturi de Daniel Boaje, director general Premier Restaurants Romania (stanga imaginii) si de Melo Hili, CEO Hili Ventures (centru).

Premier Capital plc este divizia McDonald’s a Hili Ventures Ltd, grup care dezvolta operatiuni in parteneriat cu McDonald’s si Apple, in domeniile logistica, inginerie, imobiliare si tehnologie. Prezent in 10 tari in centrul si estul Europei si America de Nord, cu o echipa de 8.000 de persoane, Hili Ventures este partener al CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf si multe alte branduri globale.

In Romania, McDonald’s este lider al pietei restaurantelor, cu 71 de restaurante in 21 de orase. Pana in prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei in Romania, are 4.500 de angajati si primeste zilnic peste 200.000 clienti. In 2017 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al patrulea an consecutiv, conform AON Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri