Vremea serverului depozitat intr-o camera speciala a apus. Astazi pentru a rula o aplicatie nu mai este nevoie de instalarea ei intr-un computer sau de suportul oferit de un server prezent fizic in cladirea de birouri.

Accesul la aplicatii se face prin intermediul internetului, mai precis cu ajutorul Cloud-ului care a devenit noua normalitate.

Serviciile Cloud sunt tot mai mult folosite de companii pentru a rezolva provocarile cu care se confrunta zi de zi. Fie ca este vorba de un soft de salarii in Cloud sau unul de facturare, Cloud-ul creste eficienta, ajuta la imbunatatirea fluxului de lucru, ofera acces la informatie, chiar si atunci cand esti in miscare.

Mai jos sunt prezentate doar cateva avantaje oferite de Cloud Computing.

Economii de costuri

Avantajele financiare ale Cloud-ului trebuie vazute din mai multe perspective. In cazul unui start-up provocarea este data de capitalul initial. Daca investitia pentru un server local este uriasa, Cloud-ul necesita mult mai putine costuri.

Un program bazat pe Cloud inseamna economie pe termen lung. Nu mai este nevoie de echipa tehnica pentru a repara problemele serverului. Companiile economisesc astfel costul cu serverele si alte echipamente.

In plus, programele bazate pe Cloud incurajeaza ideea de a se plati doar acele caracteristici care iti sunt folositoare. Deci nu platesti facilitati de care nu ai nevoie.

Castigul vine indirect si din randamentul mai mare al angajatilor.

Mobilitate

Cloud-ul permite accesul la informatia de la birou, indiferent de locul in care te afli, datorita conexiunii la internet. Accesul se face de pe orice dispozitiv, fie smartphone, tableta, un lucru ideal pentru angajatii aflati foarte mult in miscare, pentru care activitatea nu se desfasoara exclusiv la birou.

Astazi angajatii sunt foarte mult motivati de un program flexibil, de posibilitatea lucrului de acasa (mai ales cei care locuiesc departe de serviciu). Prin urmare, un software bazat pe Cloud le va permite acestora sa isi desfasoare munca de acasa, avand acces la toate informatiile necesare.

Asadar, Cloud-ul ofera acces facil la informatie oamenilor de vanzari care calatoresc, colaboratorilor, angajatilor cu program de lucru de acasa, pentru un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala.

Colaborare facila

Orice companie se bazeaza pe lucrul cu documentele. Chiar daca sunt in formatul virtual, ele se transmit de la un angajat la altul, primesc modificari si apar asadar versiuni multiple. Inainte de Cloud, documentul se transmitea si se intorcea inapoi cu modificarile, era ulterior din nou transmis (ca atasament al e-mailului).

Astazi, datorita Cloud-ului colaborarea intre membrii echipei este mult simplificata, la fel si lucrul cu fisierele. Modificarile pe document se fac in timp real, sunt vazute in acelasi timp de toti membrii echipei.

Cu mutarea in Cloud toate fisierele sunt stocate la nivel central si toata lumea vede versiunea actuala a documentului.

Securitate

Persoanele cu functii importante din companie calatoresc foarte mult cu laptopurile de serviciu. Pierderea unui laptop sau a defectarii lui ar insemna o problema mare pentru companie, dat fiind datele confidentiale stocate in acesta. Cloud-ul ofera o securitate sporita intr-un astfel de caz. Pentru ca datele sunt stocate pe baza internetului, accesul la informatii se realizeaza indiferent ce se intampla cu laptopul de serviciu. Se pot sterge chiar de la distanta date de pe laptopul pierdut.

Intr-o lume a competitivitatii, in plina miscare, programele bazate pe Cloud reusesc sa faca diferenta.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri