Peste 600.000 de torturi au fost vandute in Romania in 2016, din care aproximativ 15.000 de torturi s-au vandut in judetul Prahova, la un pret de aproximativ 50 de lei kilogramul, iar valoarea pietei de profil ajunge la aproximativ 8 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Cofetariile Delice.

”Cifra si numarul de torturi create special pentru evenimente, par impresionante, dar este un fapt extrem de adevarat. Romanii consuma aproximativ 600 de mii de torturi pe an. Toate acestea se impart in doua mari categorii: torturi din ingrediente naturale, adica cu ou, unt, lapte etc. si torturi din prafuri. Evident ca cele din a doua categorie detin peste 80 de procente din piata, desi producatorii le comunica drept manufacturate, lucru adevarat, dar inselator intr-o anumita masura”, declara Laurentiu Dascalu, asociat Cofetariile Delice.

„In 2017, noi am vandut peste 2500 de torturi speciale, realizate pentru diferite evenimente precum nuntile, botezurile sau diferite aniversari tematice, acestea fiind pe langa cele care se gasesc in mod normal in cofetarii, la raft. Topul preferintelor ar fi: mousse-ul alb cu fructe de padure, tortul de ciocolata belgiana (Belcolade in cazul nostru), iar pe trei torturile tip trilogia, adica cele cu ciocolata alba, ciocolata crem si ciocolata neagra. Pe patru vin torturile tip Mon ami. Dupa ani in care a ocupat locul I in topul preferintelor romanilor, Belcolade a coborat astfel pe locul doi”, spune Laurentiu Dascalu.

De aproximativ trei ani, oamenii s-au reorientat catre Mousse-ul alb cu umplutura de fructe de padure si pralin crocant la baza, insa Belcolade, prajitura cu ciocolata cu lapte belgiana creata de Carmela Dragomir, ramane una dintre cele mai cautate prajituri de catre romani. Pretul unui kilogram din acest fel de tort, la raft, este 55 de lei.

Cofetariile Delice au incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de aproximativ 22 milioane de lei. Pentru cele 7 Cofetarii Delice lucreaza aproximativ 170 de angajati. Cofetariile Delice se afla in Campina, Busteni si Ploiesti, insa comenzile realizate telefonic catre laboratorul din Campina pot fi distribuite oriunde in tara cu masinile proprii.

Sursa foto: Legat33/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri