"Specialistii Eurocopter evalueaza in momentul de fata oportunitatea de a-si extinde activitatea in Romania si de a investi in procesul de privatizare a IAR S.A. Brasov. De remarcat ca elicopterele EC 135 deservesc deja Politia Romana si Ministerul Sanatatii, fiind implicate in misiuni de protectie a frontierelor si in actiuni pentru salvarea unor vieti omenesti, dupa cum s-a intamplat si in timpul inundatiilor care au afectat Romania in ultimii ani", au precizat oficialii companiei, potrivit NewsIn.

Potrivit Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, ofertele pentru preluarea unui pachet de 64,89% din societatea IAR Ghimbav pot fi depuse, incepand cu 27 octombrie, pana la 14 decembrie 2006.

Reprezentantii grupului franco-germano-spaniol mai precizeaza ca reprezentanta Eurocopter din Romania, infiintata in 2002 dupa 30 de ani de colaborare cu IAR Ghimbav, are 91 de angajati, numarul lor fiind in crestere. IAR detine o participatie de 49% din aceasta filiala. Asigurand asistenta si intretinere pentru elicopterele EC la nivel mondial, EC Romania si-a dublat cifra de afaceri in fiecare an de la infiintare, ajungand in 2005 la 9,2 milioane de euro.

Infiintat in 1992, Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS - una din primele trei companii din industria aero-spatiala mondiala. Grupul detine 13.000 de angajati, iar prezenta sa consistenta pe pietele din intreaga lume este asigurata de cele 16 sucursale situate pe cele cinci continente. in prezent, in intreaga lume sunt utilizate peste 9.500 de elicoptere Eurocopter, care survoleaza spatiul aerian din 139 de tari, deservind circa 2.500 de clienti.

In 2005, Eurocopter a obtinut o cifra de afaceri de 3,2 miliarde de euro, cu 15% mai mult fata de rezultatul din anul precedent. Aceasta crestere a fost posibila prin obtinerea de comenzi pentru productia a peste 401 elicoptere noi. Totodata, grupul Eurocopter detine 62,5% din compania Nato Helicopters Industries, producatorul NH-90, cele mai importante elicoptere din dotarea NATO.