Vodafone Romania a anuntat rezultatele financiare pentru anul fiscal 2017-2018. Veniturile din servicii raportate pentru intreg anul fiscal 2017-2018 au ajuns la 723,6 milioane de euro, in crestere cu 2,5%, in termeni organici, fata de anul precedent. De asemenea, compania a inregistrat, in total, 9,6 milioane de clienti la 31 martie 2018, ceea ce reprezinta o crestere cu 2,1% fata de anul anterior. Din numarul total de clienti, 8,9 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

La 31 martie 2018, abonatii Vodafone Romania reprezentau 41% din baza de clienti mobili, iar utilizatorii serviciilor preplatite, 59%. Ponderea abonatilor in baza totala de clienti mobili a crescut cu 0,3 puncte procentuale fata de anul precedent.

Consumul de date mobile a crescut cu peste 80% in anul fiscal incheiat la 31 martie 2018, fata de anul precedent.

ARPU mobil al Vodafone Romania a fost de 6 euro in anul fiscal incheiat la 31 martie 2018, fata de 6,1 euro, nivel inregistrat in anul precedent.

In anul fiscal incheiat, ne-am concentrat pe prioritatile noastre cheie – big data, extinderea ofertei de servicii adresate familiilor si digitalizarea. Clientii nostri au beneficiat de un portofoliu imbogatit de servicii, o experienta mai buna oferita in toate punctele de interactiune cu ei si de investitii continue in retea, care ne-au adus suprematia pe piata din punctul de vedere al vitezei si al calitatii. Lansarea Supernet 4,5G a reprezentat un moment de referinta pentru clientii nostri si pentru intreaga piata, numarul dispozitivelor compatibile cu tehnologia 4,5G crescand de la luna la luna dupa lansare. Saptamana trecuta am anuntat intentia de a achizitiona UPC Romania, tranzactie ce urmeaza a fi aprobata de autoritati si care va accelera strategia noastra de transformare a Vodafone Romania intr-un furnizor de servicii convergente de telecomunicatii. Compania creata in urma achizitiei va putea oferi clientilor posibilitatea de a alege dintr-un portofoliu mai variat de produse, servicii si oferte comerciale, iar noi vom putea face mai multe investitii prin care sa ne extindem infrastructura digitala din Romania

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 25 de tari, 46 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 18 tari. La 31 matrie 2018, Vodafone Group avea 535,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 19,7 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzand India si toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri