Fabrica British American Tobacco din Ploiesti, a doua cea mai mare din Europa a companiei, va fi condusa de Michael Adamson, numit director de operatiuni pentru Europa Centrala si de Sud. Michael Adamson va coordona din Romania si activitatile fabricilor BAT din Serbia si Croatia.

Nascut in Irlanda de Nord, Michael Adamson s-a alaturat echipei British American Tobacco (BAT) in 1991. In cei 27 de ani petrecuti in cadrul British American Tobacco (BAT), Michael Adamson a fost implicat in operatiunile companiei din Canada, Elvetia si Ungaria. Inainte de a se alatura echipei din Romania, Adamson a lucrat la Globe House - sediul global al British American Tobacco (BAT) din Londra, Marea Britanie - ca membru al echipei globale de productie responsabila de strategia tehnologica a Grupului si de guvernanta tehnica a investitiilor de capital.

In pozitia actuala, responsabilitatile lui Michael Adamson includ coordonarea fabricilor British American Tobacco (BAT) din Romania, Croatia si Serbia si a lanturilor de aprovizionare ale companiei pentru Europa de Sud si de Est. Francisco Toso, care a condus fabrica BAT din Ploiesti incepand cu anul 2015, a preluat un alt rol in cadrul companiei, in Africa de Sud.

British American Tobacco, Michael Adamson, fabrica BAT Ploiesti

„Sunt bucuros sa ma alatur echipei de oameni dedicati si profesionisti din Ploiesti. Cei 800 de colegi, angajatii si contractorii BAT, care lucreaza in schimburi, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, sunt cei care ne permit sa fim unul dintre cei mai mari exportatori din Romania. Rezultatele lor au atras investitii constante in ultimii ani, ceea ce a transformat fabrica din Ploiesti in a doua cea mai mare fabrica a companiei din Europa si cea de-a cincea din lume”, a declarat Michael Adamson.

Dupa investitiile de peste 310 milioane de euro facute de la infiintare, in 1997, fabrica British American Tobacco (BAT) din Ploiesti este una dintre unitatile de productie cele mai performante si mai bine dezvoltate din punct de vedere tehnologic ale grupului. Aproximativ 60% din volumele produse in fabrica sunt destinate exportului, acestea ajungand in peste 45 de tari din intreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit si Danemarca.

In martie, British American Tobacco a anuntat ca Aria Europa Centrala si de Sud, care include si Romania, va fi condusa de catre Ram Addanki, numit director general. Aria Europa Centrala si de Sud cuprinde 8 tari care raporteaza catre Romania incepand cu sfarsitul anului 2017 - Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Slovenia si Croatia - precum si regiunea Kosovo.

British American Tobacco este cel de-al doilea cel mai mare contribuitor la bugetul de stat al Romaniei. BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro sub forma de accize si impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contributia totala a industriei tutunului). In ultimii 10 ani, intre 2007 si 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din Romania. British American Tobacco creeaza direct aproape 2.500 de locuri de munca si alte 25.000 de locuri de munca in mod indirect prin intermediul lantului de aprovizionare si distributie. British American Tobacco este cel mai mare jucator de pe piata tutunului din Romania, cu o cota de piata de 55%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri