Grupul Winmarkt, subsidiara romaneasca a grupului italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care detine si administreaza 15 proprietati, 14 centre comerciale si o cladire de birouri, in 13 orase din tara, anunta rezultatele pentru 2017. Veniturile din chirii au crescut cu 5,4% comparativ cu 2016, iar profitul net a crescut cu 148%.

Winmarkt a incheiat anul 2017 cu rezultate in crestere si valori imbunatatite pentru majoritatea indicatorilor, potrivit reprezentantilor companiei. Astfel, veniturile nete din chirii au ajuns la nivelul de 9,35 milioane de euro, o crestere cu 5,4% fata de 2016; EBITDA s-a situat la 6,6 milioane de euro, cu 7,7% mai mult decat in 2016; profitul net al grupului a atins nivelul de 2,6 milioane de euro, o crestere de 148% fata de acum doi ani.

centre comerciale, Winmarkt, spatii de birouri, Carlo Barban

„Suntem foarte multumiti de performantele operationale si economico-financiare pentru anul 2017. Winmarkt a avut de-a lungul anilor o crestere constanta si organica, ceea ce a oferit siguranta si a intarit increderea partenerilor nostri de afaceri. Vom continua sa ne dezvoltam afacerea intr-un mod durabil si sustenabil si vom ramane perseverenti in a obtine cele mai bune rezultate si solutii pentru imbunatatirea activitatii noastre”, declara Carlo Barban, CEO si Managing Director al grupului Winmarkt.

Grupul Winmarkt a platit, in 2017, dividende in valoare de patru milioane de euro si a facut noi investitii de 2,2 milioane de euro. Grupul continua strategia de consolidare a retelei Winmarkt, confirmand obiectivele planului de business 2016-2018. Imbunatatirea constanta a mixului comercial, optimizarea si eficientizarea costurilor operationale, precum si actualizarea continua a proprietatilor imobiliare (14 centre comerciale si o cladire de birouri) raman directiile principale si pentru anul 2018.

centre comerciale, Winmarkt, spatii de birouri, Carlo Barban

Gradul de ocupare al proprietatilor imobiliare adminsitrate de Winmarkt (centre comerciale si spatii de birouri) a ajuns la 96,4% in 2017, fata de 96,1% in 2016. Traficul a scazut cu 2,3% fata de 2016, ajungand la 30,6 milioane de vizitatori in 2017.

„2017 a fost cel de-al treilea an de crestere consecutiva a veniturilor, ceea ce ne confirma faptul ca strategia implementata in ultimii ani este cea potrivita pentru portofoliul nostru de centre comerciale. Cel mai important pariu pe care l-am facut, si care s-a dovedit castigator, a fost decizia de reconversie a spatiilor din etajele superioare, care au fost transformate in spatii de birouri, sali de fitness, zone de entertainment sau clinici medicale”, declara Marius Ionescu, Commercial Manager Winmarkt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri