Actionarii Rulmentul Brasov vor analiza la 18 ianuarie 2006, propunerea conducerii companiei de ipoteca active in valoare de 1,88 milioane dolari in favoarea furnizorului de otel Dapinia Trading Co. Ltd, a informat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
In data de 4 decembrie, datoriile societatii Rulmentul catre furnizorul cipriot de otel se ridicau la 6,08 milioane dolari. se precizeaza in comunicatul companiei.

Adunarea Generala a Actionarilor Rulmentul, intrunita pe 10 octombrie, a aprobat ipotecarea unor cladiri aflate in proprietatea societatii, in valoare de 3,3 milioane euro (peste 4,1 milioane dolari) in favoarea furnizorului de otel Dapinia Trading Co. Ltd. Compania a ipotecat patru terenuri din municipiul Brasov si cladirile construite pe acestea, precizeaza NewsIn.

In contractul de ipoteca este stipulata o clauza pentru neexecutarea garantiei. in cazul nechitarii la termenele stabilite de comun acord a sumelor datorate, compania cipriota poate recurge la executarea silita doar dupa semnarea contractului de privatizare a societatii Rulmentul, sau mai devreme de divizarea sau lichidarea producatorului de rulmenti din Brasov, se mentioneaza in contract. Actionarii companiei vor analiza intentia conducerii de a anula aceasta clauza mentioneata in contract.

In cadrul adunarii generale extraordinare se va dezbate si cererea de divizare simetrica a companiei, inaintata de doi dintre actionarii companiei, casa de brokeraj Orizont Vest si Ioan Haiduc, care detin impreuna 6,28% din capitalul societatii.

Rulmentul Brasov a inregistrat in trimestrul al treilea al anului 2006 o pierdere de 10,59 milioane lei (2,99 milioane euro), dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand societatea a raportat o pierdere de 4,90 milioane lei. in cel de-al treilea trimestru din 2006, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 3,6% fata de acelasi interval din 2005, pana la 26,26 milioane lei (7,41 milioane euro). in trimestrul al treilea al anului trecut, compania a afisat o cifra de afaceri de 27,26 milioane lei.

Actiunile companiei din Brasov se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti din aprilie 1998. Compania are un capital social de 32,91 milioane lei, principalul actionar fiind statul roman care controleaza 50,9% din actiunile companiei.

In 1959 a fost infiintata Uzina Rulmentul Brasov prin transferul productiei de rulmenti din industria de autocamioane. in anul 1990 a devenit societate pe actiuni. Compania produce si comercializeaza rulmenti si ofera asistenta tehnica si service. Rulmentul SA produce aproximativ 1.000 tipodimensiuni de rulmenti in peste 2.600 variante constructive. Societatea a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 29,42 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri