Presedintele CCIR a pus accentul pe nevoia de internationalizare a business-urilor romanesti si despre necesitatea exploatarii parteneriatului pe care tara noastra il are cu SUA, prezentand situatia curenta a conexiunilor dintre cele doua state.

“Cand vedem ca 70% din comertul exterior este indreptat catre Uniunea Europeana, 15% catre tarile din Europa care nu fac parte din Uniune si doar 15% catre restul lunii, aceasta situatie trebuie sa ne puna pe ganduri, deoarece nevoia de internationalizare este maxima. Trebuie sa incercam sa convingem firmele romanesti ca cel mai mare risc este sa nu iti asumi niciun risc. Ne uitam la situatia cu SUA si putem spune ca s-au facut eforturi mari in ultimii ani, am ajuns in ianuarie-februarie 2018 la un schimb comercial in valoare de 507,7 milioane de euro, in crestere fata de 495,3 milioane de euro, valoare inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior” precizeaza Mihai Daraban.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: agerpresfoto