Jucatori importanti locali din regiune incerca sa isi faca loc pe piata locala de retail in scadere

Equest Investments Bulgaria Ltd (EIBL), parte a fondului de investitii britanic Equest Partners, va lansa pe piata romaneasca, la inceputul anului viitor, lantul de magazine pentru produse electronice Tehnomarket Europe, informeaza cotidianul bulgar "Dnevnik".

Potrivit unor surse citate de Dnevnik, EIBL se va lista pe piata londoneza in viitorul apropiat, unde spera sa obtina 80 de milioane de euro, dar dupa ce isi va lansa operatiunile in Romania. EIBL este lista pe bursa de la Dublin si pe cea de la Viena.

Tehnomarket Europe a fost infiintat in 1999 si este cel mai mare lant de magazine din Bulgaria, cu 32 de sucursale cu o suprafata totala de 48.000 de mp.

Compania si-a extins operatiunile in 2004 in Macedonia si Serbia, unde a deschis deja trei magazine. EIBL detine 40% din piata bulgara si a avut incasari de 145 de milioane de euro in prima parte a anului curent.

Pe piata de electronice si electrocasnie, principalii jucatorii sunt Flamingo, cu o cota de piata de 18%, conform propriului raport, Altex, care detine 26% din piata, si Domo, a carui cota de piata o estimeaza la 16%, conform unui raport prezentat de Flamingo.

Consultati de Wall-Street reprezentantii Flamingo si Domo nu au dorit sa comenteze impactul intrarii pe piata a bulgarilor de la Technomarket. Asa ca nu avem de unde sa cunoastem daca se tem de competitia straina. Presedintele Altex, Dan Ostahie, nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei. Recent, Altex renuntat la 13 magazine ca parte a strategiei Altex de optimizare a vanzarilor si implicit a profitabilitatii, prin renuntarea la centrele comerciale care nu aduc profit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cîţu: "IMM Invest funcţionează foarte bine". Câte companii au luat finanţare
Setari Cookie-uri