In ultimul an de zile administratorii de fonduri din regiune au batut la usa noastra pentru a discuta o posibila achizitie. In acest moment negociem cu un fond foarte mare care este deja prezent in Romania si cu altul de marime mai redusa care nu are prezenta la noi, a declarat pentru Wall-Street tanarul om de afaceri.

Potrivit acestuia, exista posibilitatea ca anul urmator sa apara un fond de investitii in actionaratul companiei. In niciun caz nu vom accepta un investitor care sa detina un pachet majoritar. Urmarim sa gasim conditii reciproc avantajoase cu un fond de investitii si vom accepta acest deal exclusiv din dorinta de avea un suport financiar foarte mare pentru a extinde reteaua de cafenele chiar prin achizitii, apreciaza Tudor Niculescu.

Mai mult, Niculescu a declarat in exclusivitate pentru Wall-Street ca anul urmator va investi si in segmentul rezidential dupa ce de curand a anuntat ca are in vizor ridicarea in 2008 a unui hotel de cinci stele in centrul Bucurestiului. Vom investi 3 milioane de euro intr-un proiect de apartamente in zona Dacia din Capitala care va fi finalizat la sfarsitul lui 2007. Am achizitionat deja terenul care reprezinta 30% din investitia totala, ne-a declarat Tudor Niculescu.

Omul de afaceri nu va urmari sa vanda proiectul, ci va inchiria apartamentele la preturi foarte ridicate. Suntem siguri ca aceasta afacere va merge foarte bine si nu am nicio temere. Cu toate aceste nu vom investi masiv in imobiliare. Vom mai cumpara un teren pentru a a ridica si un proiect de birouri, adauga Niculescu.

Compania a anuntat initial ca luna aceasta, in decembrie, va mai deschide o cafenea in Piata Victoriei din Bucuresti, insa s-a decis amanarea acestui eveniment pentru 15 ianuarie 2007 din cauza programului incarcat al constructorilor din preajma Sarbatorilor.

De asemenea, Niculescu intentioneaza sa duca lantul de cafenele si pe alte piete, concentrandu-se in acest moment pe tari precum Bulgaria si Cehia. Potrivit acestuia, Turabo Cafe va realiza anul acesta o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, pentru ca in 2007 vanzarile companiei sa creasca pana la 10 milioane de euro.

Proprietarul Turabo: Suntem in discutii cu doua fonduri de investitii Lantul se afla in competitie cu locatii precum Gloria Jean's, Centro sau City Cafe. Piata cafenelelor este foarte efervescenta in ultima perioada, cel putin doi jucatori internationali - Starbucks si Coffee Heaven - anuntandu-si intentia de a intra cu unitati la nivel local, ambele in sistem de franciza.