SPAR a inaugurat ieri un hypermarket la Targu Mures, valoarea investitiei ridicandu-se la 3,6 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei citati de NewsIn. Hypermarketul din Tg.Mures are o suprafata totala construita de 5.200 metri patrati, din care 3.000, sala de vanzare si 1.050, spatii comerciale.

Clientii vor putea alege dintre cele 11.500 de articole pe care hypermarketul le va gazdui, oferta de produse proaspete fiind de 30 la suta din intreaga sortimentatie. Pentru magazinul de la Targu Mures, SPAR lucreaza cu 455 de furnizori, iar numarul angajatilor este de 140. Investitia se ridica la 3,6 milioane de euro.

Compania SPAR a intrat pe piata din Romania in 2005. Pana in prezent, SPAR a deschis sapte supermarket-uri: la Arad, in luna august, la Resita si la Deva in luna octombrie, la Odorhei si la Alba Iulia in luna noiembrie.

Pentru 2007, planul de extindere a companiei prevede deschiderea a peste 20 de locatii, avand deja 11 proiecte definitivate, dintre care cinci hypermarketuri si supermarketuri in Bucuresti. Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este deschiderea de magazine in 55 de locatii. Din perspectiva strategiei pe termen lung, SPAR isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de locatii la nivel de Romania.

SPAR a fost fondat in anul 1932 in Olanda. “Despar” este acronimul unei fraze din limba olandeza, “toti vor beneficia de pe urma cooperarii unite”, principiu ce sta si astazi la baza filozofiei brand-ului SPAR. “Spar” inseamna “bradul de Craciun”, a carui reprezentare este si sigla magazinelor SPAR.

La nivel mondial, numarul total al magazinelor SPAR este de peste 15.000, cu o cifra de afaceri totala de 27,9 miliarde de euro in 2005, extins pe 4 continente in 34 de tari.