Sanofi si Advent International au incheiat negocierile pentru achizitionarea Zentiva, divizia europeana Sanofi de medicamente generice. Companiile au semnat un acord de achizitie de actiuni de 1,9 miliarde euro, potrivit CNBC.

Sanofi si Advent au anuntat ca au intrat in discutii exclusive pe data de 17 aprilie 2018, iar zilele trecute negocierele s-au incheiat. Transferul afacerii Zentiva catre Advent se asteapta in al patrulea trimestru al anului 2018. In acest moment, tranzactia ramane sub rezerva aprobarii autoritatilor de reglementare competente.

Zentiva este parte a grupului Sanofi incepand cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acopera mai multe arii terapeutice, concentrandu-se mai mult asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Infiintat in 1984, Advent International a investit in peste 330 de tranzactii cu capital privat din 40 tari, iar la 31 decembrie 2017 gestiona active in valoare de 35 miliarde euro. Avand sedii pe patru continente, Advent a construit o echipa integrata la nivel global formata din peste 190 profesionisti din domeniul investitiilor din America de Nord, Europa, America Latina si Asia. Compania se concentreaza asupra investitiilor in cinci sectoare principale, dintre care: servicii financiare si de afaceri, sanatate, vanzari retail, bunuri de consum si pentru timp liber, tehnologie, media si telecomunicatii.

Citeste si:
Zentiva anunta semnarea primei sale achizitii dupa separarea de Sanofi
Zentiva cumpara producatorul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Zentiva anunta achizitia companiei britanice Creo Pharmaceuticals
Setari Cookie-uri