Finlandezii de la Karelia au cumparat o fabrica de parchet

Producatorul de parchet finlandez Karelia a anutat, joi, pe site-ul oficial, ca a cumparat producatorul roman de parchet Larodan, precum si exploatarea forestiera cu acelasi nume, investitia in urmatorii doi ani urmand sa ajunga la 12-15 milioane de euro.

Reprezentantii companiei finlandeze au afirmat ca vor incepe, anul viitor, productia la noua fabrica, situata la Satulung (la 15 km de Baia Mare), prin infiintarea unei subsidiare detinuta in intregime de Karelia .

In stagiile initiale, compania se va concentra pe achizitia de lemn pentru parchet, inclusiv din import, din Finlanda sau de la alte sucursale ale Karelia. "inceperea productiei va necesita investitii considerabile si o completa remodernizare a echipamentelor din fabrica", se arata intr-un comunicat al companiei, potrivit NewsIn.

Karelia vizeaza o marire a productiei la un milion de metri patrati in 2008, simultan cu majorarea numarului de angajati pana la 150-200, la sfarsitul anului 2007. Conform companiei finlandeze, marirea capacitatii de productie in Romania va intari operatiunile Karelia, prin extinderea vanzarilor in Estul Europei.

Dan Grumaz a fost numit director executiv al companiei pentru Romania, dupa ce timp de zece ani s-a ocupat de vanzari in cadrul Larodan.

Larodan este o societate cu un capital mixt englezo-roman, fondata in 1996, cu o capacitate de productie de 600.000 mp, majoritatea parchetului fiind destinata exportului. Larodan produce parchet triplu stratificat, parchet mozaic si parchet industrial pentru depozite, spatii comerciale, birouri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Discounterul de fashion Primark, pierderi de 900 milioane euro în pandemie
Setari Cookie-uri