Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, isi extinde portofoliul de produse si lanseaza pe piata locala noul iaurt grecesc Stragghisto, in urma unei investitii de peste 20 de milioane de euro.

Stragghisto dezvaluie o reteta traditionala a iaurtului grecesc si este disponibil in trei variante: 0%, 2% si 10%. Noul iaurt are un continut scazut de lactoza si cel mai ridicat nivel de proteine fata de produsele din aceeasi categorie de pe piata.

“Odata cu aceasta noua linie de productie, ne imbogatim portofoliul de produse si livram consumatorilor Stragghisto, un produs complet nou si autentic, realizat conform unei retete traditionale, din inima Greciei. Suntem incantati sa anuntam disponibilitatea lui pe piata din Romania si il dedicam tuturor iubitorilor de produse lactate de calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus Romania.

Iaurtul este destinat in totalitate consumului intern si este distribuit in majoritatea marilor lanturi de magazine din toata tara. Olympus a fost primul producator de lactate care a lansat iaurtul grecesc pe piata locala, in anul 2011.

Investitii de 130 milioane de euro in ultimii 9 ani

Olympus detine o fabrica la Halchiu intinsa pe o suprafata de 35.000 mp, si are o capacitate totala de colectare a laptelui de 75 de tone pe ora. Fabrica din Brasov produce iaurt, lapte proaspat si UHT, branza, precum si smantana. Produsele de cea mai inalta calitate sunt distribuite in lanturile de hiper si supermarketuri din Romania si din cele mai importante tari europene: Italia, Germania, Austria, Anglia si Suedia.

Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. In ultimii 19 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor romani, in efortul de a imbunatati metodele de crestere si ingrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate in ceea ce priveste colectarea laptelui. In perioada 1999-2018, investitia totala a grupului Olympus in Romania s-a ridicat la 130 de milioane de euro.

Grupul de firme, detinut de o familie aflata la a treia generatie de producatori de lactate, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 43 de tari din toata lumea. In prezent, Olympus detine cinci unitati de productie in trei tari (Grecia, Romania si Bulgaria), care produc o gama completa de lactate si sucuri naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri