Medicover, companie internationala de servicii de sanatate si diagnostic listata la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a prezentat astazi raportul interimar pentru prima jumatate a anului 2018. Medicover a raportat o crestere a veniturilor de 13,9% comparativ cu perioada similara din anul trecut, pana la o valoare de 323 milioane euro. In Romania compania este prezenta prin reteaua medicala clinica Medicover si laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

„In al doilea trimestru al acestui an am continuat sa vedem o crestere generala organica solida. Ne asteptam ca rata de crestere organica a EBITDA pentru 2018 sa varieze in intervalul 8-12% si ne mentinem obiectivul de a avea o rata de crestere a EBITDA compus de 18-20% pe termen mediu, respectiv in perioada 2016-2019”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, in prima jumatate a anului Divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 17,2%, pana la 161,5 milioane de euro comparativ perioada similara din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari dupa primele sase luni ale anului, in crestere cu 10,9%, pana la o valoare de 167 milioane de euro. Rezultatele diviziei de diagnostic au fost sustinute de evolutiile foarte bune de pe pietele din Romania si Ucraina.

Pe piata din Romania veniturile grupului au atins o valoare totala de 42,2 milioane euro in prima jumatate a anului, in crestere cu 17,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Romania este a treia piata ca pondere a veniturilor la nivel de grup dupa Polonia si Germania.

Divizia de Servicii Medicale din Romania (prezenta prin spitalul si clinicile Medicover) a inregistrat, dupa primele sase luni ale anului venituri de 16 milioane euro, in timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezenta prin reteaua de laboratoare si centre de recoltare Synevo) a inregistrat venituri totale de 26,2 milioane euro.

„Angajamentul nostru de a creste pe piata din Romania este sustinut de doua tranzactii importante anuntate deja in prima jumatate a anului. Spitalul Pelican din Oradea si Centrul Medical Academica din Bucuresti consolideaza reteaua Medicover si ne sprijina eforturile de a fi mai aproape de pacientii nostri si de a le oferi servicii complete la cel mai inalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de crestere accelerata si in perioada urmatoare”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover Romania.

„Continuam extinderea teritoriala, prin cresterea retelei de puncte de recoltare si laboratoare, si adaugam noi servicii personalizate de diagnostic avansat, in special in zona de histopatologie si genetica. In prima jumatate a anului am deschis 14 noi centre de recoltare. De asemenea, ne mentinem preocuparea constanta pentru educarea pacientilor privind importanta preventiei si pentru pregatirea profesionala la cel mai inalt nivel a specialistilor nostri in medicina de laborator. Noile parteneriate incheiate cu Spitalul Pelican si Centrul Medical Academica vor contribui la imbunatatirea accesului clientilor nostri la servicii de laborator de calitate, pentru care Synevo este recunoscut la nivel international”, a declarat Laurentiu Luca, director general Synevo Romania.

Medicover detine un numar mare de clinici ambulatorii, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare, pietele sale principale fiind Polonia si Germania. In prezent Medicover are 15.900 angajati si venituri de aproximativ 580 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri