Actionarii Transelectrica au amanat luarea unei decizii cu privire la majorarea capitalul social cu 52.760 lei (15.031 euro), de la 732,97 milioane lei pana la 733,031 milioane lei, a comunicat transportatorul de energie electrica.
Majorarea de capital propusa, in noiembrie, de Consiliul de Administratie urma sa se faca prin emiterea unui numar de 5.276 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Suma reprezinta valoarea terenurilor pentru care au fost eliberate certificate de atestare a dreptului de proprietate. Actiunile emise in cadrul majorarii urmeaza sa fie atribuite Ministerului Economiei si Comertului (MEC), se mentioneaza in comunicat.

Actionarii Transelectrica au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) infiintarea unui punct de lucru in cladirea Millenium Business Center din Bucuresti.

Adunarea generala ordinara a actionarilor (AGOA), din 15 decembrie, a aprobat intentia companiei de a vinde cinci locuinte de serviciu catre salariatii carora le sunt inchiriate. Trei dintre acestea se afla in Pitesti si una in Cluj. Actionarii au decis si vanzarea unei locuinte aflata in patrimoniul Executivului Companiei.

Actionarii au mai decis, la adunarea ordinara, mandatarea reprezentantilor Transelectrica in consiliile de administratie ale OPCOM, Smart, Teletrans, Formenerg si Icemenerg, pentru aprobarea deciziilor discutate in adunarile generale ale respectivelor companii. In plus, actionarii Transelectrica au aprobat majorarea capitalului social al firmei Filiala Opcom prin aport in numerar cu suma de 402.730 lei.

Compania a decis sa ofere primariei comunei Tirlisua, judetul Bistrita, 2.500 lei pentru ajutorarea locuitorilor care au suferit in timpul indunatiilor din iunie.

In schimb, au fost amantate deciziile cu privire la alegerea lui George Madalin Bors ca membru in Consiliul de Administratie al companiei, in locul lui Florin Badea, si discutarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2007.

Actionarii au aprobat rectificarile bugetului pentru anul in curs. Astfel, compania a estimat venituri de 2,391 milioane lei, in crestere cu 46% fata de cat prevazuse initial, 1,63 milioane lei. Conducerea Transelectrica a estimat si o majorare a cheltuilelilor cu 47,7%, pana la 2,33 milioane lei, fata de estimarea de 1,579 milioane lei .

La adunarile generale au putut participa toate persoanele care detin titluri Transelectrica la 30 noiembrie, se specifica in comunicatul companiei.

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactioneaza incepand din 29 august la prima categorie a BVB. Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica estimeaza, pentru sfarsitul anului 2006, un profit brut neconsolidat de 200 milioane lei (56,6 milioane euro) si o cifra de afaceri de 2,38 miliarde lei (674 milioane euro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri