Cu o investitie de peste 11,5 milioane euro, Alka Group a demarat lucrarile de constructie a noii capacitati de productie pentru biscuiti si snacks-uri sarate, localizata in Ploiesti. Finalizarea proiectului este programata pentru primul trimestru din 2019, iar fabrica va oferi in prima faza peste 80 locuri de munca noi in orasul Ploiesti.

Noua unitate de productie, care ocupa o suprafata totala de peste 10.000 mp, se construieste in Parcul Industrial Ploiesti. Fabrica va fi alcatuita dintr-o hala de productie, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic, dar si un magazin de desfacere cu terasa. Investitia este una de tip lant integrat - de la preluarea materiei prime principale pana la desfacerea directa catre consumatori. Peste 25% din intregul amplasament va fi dedicat spatiilor verzi.

Din totalul investitiei de 11,5 milioane euro, 2.394 milioane euro reprezinta ajutor public nerambursabil prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR)*, restul sumei provenind din cofinantare privata impreuna cu Unicredit Bank. Prin constructia noii fabrici din Ploiesti, Alka Group contribuie atat la dezvoltarea economica a regiunii, cat si la dezvoltarea pietei muncii prin oferirea in prima faza a peste 80 de locuri de munca in noua unitate de productie.

In 2017, grupul ALKA a inregistrat o cifra de afaceri de 173 milioane lei si are in prezent peste 600 de angajati, avand pozitie in top 3 jucatori in multe dintre segmentele in care activeaza. Grupul Alka a fost infiintat in 1994 ca investitie de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din Romania producatoare si distribuitoare de cafea macinata ambalata, vidata si in pliculete. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro in tehnologie si in dezvoltarea productiei locale.

In prezent, Alka Group acopera multe categorii, cu prezenta pe intreg teritoriul Romaniei cat si in afara acestuia.

In anul 2018, in urma unui amplu proces de rebranding, portofoliul companiei a fost regandit, sub marca Alka dezvoltandu-se o gama larga de produse, atat dulci cat si sarate. Marcile consacrate s-au bucurat si ele de o reimprospatare a designului de ambalaj: Prajiturile dulci sub marca Prajitura casei, Napolitane sub marca Alfers, Snacks-uri sarate sub marca Toortitzi. Portofoliul mai contine si Cafea prajita si ambalata (sub marcile Stretto si Gold Mocca). De asemenea, compania este importator si distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups si Mentos. Prin activitatea sa, Alka colaboreaza direct si indirect cu zeci de mii de parteneri din toata tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri