Compania Hidrojet Breaza, specializata in productia de piese si accesorii pentru autovehicule si motoare de autovehicule, a lansat o oferta primara la bursa Rasdaq, de vanzare a 600.860 de actiuni ale societatii, la pretul de vanzare de 2,61 lei pe actiune, a anuntat compania.

Oferta lansata de Hidrojet Breaza se va desfasura in perioada 14-20 decembrie 2006 si va fi intermediata de SSIF Swiss Capital, fiind adresata numai actionarilor societatii care detin cel putin 1% din capitalul social al acesteia, dupa cum informeaza NewsIn. Numarul minim de actiuni care poate fi subscris de un investitor interesat de oferta Hidrojet Breaza este de 80.000. Valoarea totala a ofertei Hidrojet Breaza este de 1.568.244,6 lei.

Actionarii Hidrojet Breaza au decis, pe data de 27 aprilie 2006, majorarea capitalului societatii cu suma de 2,5 milioane lei, prin emisiunea a un milion de noi actiuni, la valoarea nominala de 2,5 lei. In urma acestei operatiuni de majorare de capital, au ramas nesubscrise un numar de 600.860 de actiuni, care vor fi oferite spre subscriere prin oferta primara de vanzare, se mentioneaza in prospectul de oferta inaintat de Hidrojet Breaza bursei Rasdaq.

Hidrojet Breaza lanseaza aceasta oferta primara de vanzare de actiuni in scopul majorarii capitalului social al societatii cu peste 1,5 milioane lei, resursele atrase urmand sa fie utilizate pentru achitarea unor datorii restante la bugetele de stat si redresarea economico-financiara a societatii, se mai spune in prospect. "in cazul in care sumele obtinute in urma ofertei nu vor fi suficiente pentru finantarea obiectivelor propuse, emitentul va recurge la atragerea de resurse alternative, respectiv imprumuturi bancare sau obligatare", mai mentioneaza prospectul inaintat de Hidrojet Breaza.

Totodata, in cazul in care subscrierile nu acopera cel putin 80% din pachetul de actiuni oferit, oferta de vanzare se declara inchisa fara succes si se va incheia fara a se vinde nici o actiune, se mai spune in prospect.

Metoda de intermediere care va fi folosita de SSIF Swiss Capital va fi cea a "celei mai bune executii", ceea ce presupune ca intermediarul va depune eforturi pentru a atrage cel mai mare numar de actiuni subscrise, dar nu garanteaza subscrierea integrala, se precizeaza in prospectul de oferta. Comisionul SSIF Swiss Capital este de 6.000 lei, potrivit prospectului.

Actionarii semnificativi ai Hidrojet Breaza sunt Uzin International SA (59,57%), Uzinexport SA (14,92%), SIF Muntenia (12,05%) si alti actionari (13,46%). in acest moment, capitalul social subscris si varsat al Hidrojet Breaza este de 6.043.985 lei, impartit in 2.417.594 actiuni emise si aflate in circulatie, cu o valoarea nominala de 2,5 lei fiecare.

Hidrojet SA Breaza a fost infiintata in 1974, ca filiala a Mefin Sinaia si a devenit, in urma unei decizii guvernamentale din 1990, o companie independenta, avand ca profil proiectarea, productia si comercializarea componentelor de injectie diesel, echipamentelor hidraulice si pieselor turnate. Timp de zece ani, produsele companiei au fost realizate sub licenta Bosch. in 2005, Hidrojet Breaza a afisat pierderi de 5,84 milioane lei si o cifra de afaceri de 34,64 milioane lei. La sfarsitul anului precedent, Hidrojet Breaza avea 1.553 de angajati, iar suprafata de productie a companiei era de 86.000 mp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri