Retailerul de jucarii Jumbo, care a intrat pe piata romaneasca in urma cu cinci ani, a cumparat primul mall al Brasovului – Macro Mall – pentru patru milioane de euro si intentioneaza sa il transforme intr-un hipermarket de jucarii, scrie BizBrasov.

Anul trecut, Ktenix Enterprises anuntase ca scoate la vanzare cladirea cu sase milioane de euro. Tranzactia a fost intermediata de companiile Coldwell Banker Alpin Brasov si Colliers International.

Macro Mall este inchis din 2012, dupa ce in toamna lui 2011 cei de la Ktenix Enterprises, detinuti de un off-shore inregistrat in Cipru, cumparasera cladirea cu un milion de euro de la fondul de investitii Carpathian.

Firma cu actionariat grecesc Jumbo este unul dintre cei mai importanti jucator din piata jucariilor. Compania, care si-a continuat in ultimii ani extinderea agresiva in teritoriu cu noi magazine de format tip hyper, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de peste 87,7 milioane euro (400 milioane lei) si un profit net de 22,4 milioane euro (102,2 milioane lei). Afacerile retailerului grec de jucarii au crescut considerabil fata de anul anterior, cand inregistra afaceri de 59,7 milioane euro (268 milioane lei) si un profit net de 15 milioane euro (67 milioane lei). De asemenea, numarul angajatilor a fost in crestere, de la 559 la 798 de angajati in 2017.

Compania are 74 de magazine: 51 amplasate in Grecia, cinci in Cipru, noua in Bulgaria si noua in Romania, precum si un magazin online. Retailerul de jucarii si decoratiuni interioare este prezent si in alte cinci tari din Europa, Macedonia, Serbia, Albania, Kosovo si Bosnia si Hertegovina, prin intermediul unor parteneriate cu firme locale.

Cel mai recent magazin Jumbo a fost deschis in Bucuresti, la inceputul anului si are o suprafata de 11.460 de metri patrati. Reteaua Jumbo din Romania a ajuns astfel la noua magazine, un numar egal cu cel al magazinelor retailerului de jucarii din Bulgaria. Reteaua mai cuprinde 51 de magazine Jumbo in Grecia si cinci in Cipru.

Noul magazin Jumbo din cadrul West Park Retail, detinut de Liebrecht&wooD are o suprafata de 11.460 de metri patrati, este structurat pe doua etaje, suprafata totala a West Park Retail crescand astfel la aproape 86.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri