Compania Alstom va livra, la cheie, un grup de 420 MW pentru centrala in cogenerare TPP26 din Moscova, in baza unui contract semnat cu OJSC Mosenergo, o companie de utilitati din Rusia, informeaza un comunicat al Alstom.
Grupul va fi realizat de Alstom in consortiu cu un partener rus, Power Engineering Group Energomachinostroitelny Alliance (EMAlliance). Potrivit comunicatului, acest contract urmeaza liniile parteneriatului strategic semnat in octombrie 2005 de catre Alstom si EMAlliance.

Intreaga investitie se ridica la 280 milioane euro, iar partea Alstom va fi de 170 milioane euro, in conditiile in care grupul se prevede a fi pus in functiune comerciala in anul 2009, mai spun reprezentantii companiei. "Acest proiect la cheie nu are echivalent in sectorul energetic din Rusia. El va produce energie electrica cu un randament ridicat, reducand totodata dramatic emisiile de dioxid de carbon comparativ cu alte centrale termoelectrice", a precizat presedintele si directorul general al Alstom, Patrick Kron, cu ocazia semnarii contractului, citat in document, dupa cum informeaza NewsIn.

Potrivit comunicatului, Alstom va furniza o solutie integrata incluzand proiectarea, aprovizionarea componentelor si punerea in functiune. Componentele majore care vor fi livrate de Alstom includ un grup de cogenerare multi-ax format dintr-o turbina cu gaz GT 26, turbina cu abur, doua generatoare electrice, un cazan recuperator si sistemul de control pentru intregul grup.

Pe de alta parte, EMAlliance va realiza partea de constructii civile si va furniza componentele auxiliare ale grupului, inclusiv turnurile de racire, echipamentele electrice, schimbatoarele de caldura si reteaua de conducte pentru sistemul de incalzire centralizata.

Noul grup, cel de-al optulea in cadrul centralei, va creste capacitatea instalata a acesteia la 1.830 MW. Acest proiect face parte din programul companiei Mosenergo pentru a dezvolta capacitatea instalata necesara cererii crescute de energie electrica si caldura din zona Moscovei, mai spun reprezentantii Alstom. Grupul Alstom are peste 60.000 de angajati in 70 de tari. in Romania, grupul detine trei societati cu peste 1.500 de angajati: Alstom General Turbo S.A., Alstom Power Romania S.R.L. si Alstom Transport S.A.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri