Unul dintre motivele invocate de Jandarmeria Romana pentru atacul in forta a zeci de mii de oameni in 10 august a fost presupusa “vandalizare a Muzeului Antipa”. PressOne a intrebat muzeul ce avarii au avut loc. Raspunsul? Gardul exterior a fost putin avariat.

Practic asistam la inca o dovada, pe langa fotografiile si filmarile video nenumarate, a faptului ca Jandarmeria Romana a atacat disproportionat zeci de mii de oameni si, mai mult, a mintit in declaratii publice.

PSD-ALDE au BLOCAT ieri in Parlament formarea unei comisii de ancheta a violentelor din 10 august, cele mai mari de la inceputul anilor ’90 pana in prezent, in incercarea de a proteja vinovatii principali.

Jandarmeria romana nu a intocmit un protocol de interventie pentru protestul din 10 august, asa cum s-a intamplat la toate celelalte miscari de strada. Si asa cum se intampla, de pilda, in cazul unor concerte sau a altor evenimente cu afluenta mare de public.

Acel protocol ar fi trebuit sa stabileasca procedurile de interventie ale jandarmilor pe durata intregului protest, in functie de gravitatea evenimentelor cu care se confruntau.

"In actiunile specifice de mentinere si restabilire a ordinii publice la actiunea de protest desfasurata in Piata Victoriei, in data de 10 august a.c. au fost angrenati jandarmi din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, precum si de la Gruparile de Jandarmi Mobile Constanta, Craiova si Bacau. Aproximativ 40 dintre acestia au facut parte din structura de dialog.

La nivelul Jandarmeriei Romane nu a fost intocmit un protocol de inteventie cu prilejul manifestatiei de protest din data de 10.08.a.c.", se arata intr-un raspuns primit de PressOne.

Ca atare, interventia in forta si dispersarea manifestantilor a fost decisa de catre comandantul operatiunii. Asta arata un alt raspuns primit de la Jandarmerie:
"Ordinul de interventie in forta a fost intocmit de catre comandantul actiunii si aprobat de catre prefectul municipiului Bucuresti".

Doar ca nu vom afla prea curand informatiile continute de acesta, pentru ca, imediat dupa ce a fost intocmit, acest Ordin a fost si secretizat.

Raspunsul Muzeului Antipa

"In data de 10 august, in timpul protestului din Piata Victoriei, a fost avariat gardul institutiei, iar valoarea reparatiilor urmeaza sa fie stabilita ulterior.

In noaptea de 10 august a fost apelat numarul de urgenta 112 de la un telefon mobil situat in afara incintei Muzeului National de Istorie Naturala".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri