Grupul farmaceutic maghiar Richter Gedeon a cumparat distribuitorul de medicamente Dita din Bucuresti, in schimbul sumei de 14,5 milioane euro, anunta publicatia Portfolio.hu. Grupul Dita include trei firme care opereaza in domeniul vanzarilor en-gros de medicamente.

Richter a achizitionat, de curand, mai multe companii farmaceutice romanesti, prin intermediul carora a dobandit dreptul de operare a 60 de farmacii.

Compania Gedeon Richter Romania a lansat saptamana trecuta un nou produs destinat tratamentului vulvovaginitei micotice, producatorul sperand sa devina lider de piata in Romania pe aceasta categorie terapeutica.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA.

In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

Gedeon Richter Romania a avut pe primele noua luni ale anului 2006 incasari de 14,7 milioane de dolari, in crestere cu 14,8% comparativ cu intervalul similar din 2005. Conform Cegedim, Gedeon Richter Romania care este subsidiara celui mare mare producator farmaceutic ungar, ocupa locul 13 in topul vanzarilor pe anul 2005 al companiilor farmaceutice, cu o valoare de 94 de milioane de lei noi. Potrivit ultimelor date, compania detine in Romania o cota de piata de aproximativ 2 la suta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cîţu: "IMM Invest funcţionează foarte bine". Câte companii au luat finanţare
Setari Cookie-uri