Veritas Panciu se asteapta ca vanzarile la sampanie sa creasca de zece ori, de la 40.000 de sticle cat este media lunara, la 400.000 de sticle, in perioada sarbatorilor de iarna, potrivit directorului general al societatii
"Cel mai cautat este vinul spumant demisec, alb sau rosu, dar in ultimul timp consumatorul a inceput sa cumpere si spumant brut alb, care se bea inainte de masa", a declarat pentru NewsIn, directorul general al societatii Veritas Panciu, Adrian Toma. Acesta a precizat ca, spre deosebire de Occident unde se consuma sampanie in mod constant, romanii cumpara sampanie doar cu ocazia unor evenimente speciale, fie sarbatori de iarna, fie nunti sau aniversari.

"Romania are traditie doar ca producator de sampanie, nu si de consumator", a mentionat Toma. Acesta este motivul pentru care, desi are o capacitate de productie de patru milioane de sticle de vin spumant pe an, Veritas Panciu nu comercializeaza decat maxim un milion de sticle anul. Din acesta cantitate, peste 150.000 de sticle sunt exportate in tari ale Uniunii Europene, dar si in Statele Unite ale Americii.

Veritas Panciu produce vin spumant dupa metoda champenoise care, potrivit directorului general al societatii, este cea mai scumpa metoda, dar singura care asigura o calitate superioara vinului. Societatea produse vin spumant alb, rosu si roze, Extra Brut, Brut, Sec si Demisec.

In 2006, Veritas Panciu a realizat o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei, ceea ce reprezinta o dublare fata de anul precedent. Directorul general al societatii estimeaza o crestere cu 30 % a cifrei de afaceri in anul urmator. "in 2007 vom derula doua proiecte SAPARD, pentru infiintarea de noi plantatii si pentru modernizarea combinatului de vinificatie, valoarea proiectelor fiind de 3,8 milioane de euro, din care jumatate sunt fonduri europene", a spus Toma.

Veritas Panciu detine o suprafata de 1.450 de hectare de teren agricol, din care 900 de hectare reprezinta plantatia de vita de vie. Prin proiectul SAPARD, se doreste infiintarea unei noi suprafete de vita de vie de 59 de hectare.

In legatura cu impactul aderarii asupra sectorului viticol din Romania, directorul general Veritas Panciu considera ca " va exista o concurenta accentuata, dar loiala si producatorii romani vor beneficia de avantajele unui stat membru".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri