Regia Autonoma de Transport Bucuresti - SA devine, incepand de joi, Societatea de Transport Bucuresti - STB SA, prin schimbarea formei juridice din regie autonoma in societate pe actiuni. Ce se intampla cu toti angajatii regiei?

„Astazi este o zi deosebit de importanta pentru Capitala Romaniei, pentru ca s-a realizat un pas esential pentru modernizarea transportului public, astfel incat Bucurestiul sa detina un sistem de transport integrat, sigur si eficient. Asa cum s-a stabilit prin Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a devenit Societatea de Transport Bucuresti SA. Totodata, existenta unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de catre autoritatea publica locala. Subliniez ca aceasta masura administrativa, corelata cu alte masuri investitionale, reprezinta o etapa esentiala pentru modernizarea transportului public de calatori in regiunea Bucuresti-Ilfov, astfel incat, dupa mai mult un secol de la infiintare, una din cele mai importante companii de transport din Romania sa ajunga la un nivel similar celor din marile orase europene”, a declarat Firea, potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, potrivit Agerpres.

Edilul Capitalei ii asigura pe toti angajatii Regiei ca, prin aceasta reforma, nu vor fi facute disponibilizari de personal, toti salariatii urmand sa fie preluati in structura noii societati comerciale. Totodata, Gabriela Firea reaminteste faptul ca, incepand cu luna viitoare, vor sosi in Bucuresti primele autobuze noi, ultramoderne, Euro VI, din cele 400 recent achizitionate de Primaria Capitalei.

„Aceste mijloace de transport sunt dotate la cele mai inalte standarde, au tot confortul, aer conditionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiaza de supraveghere video atat in interior, cat si in exterior. De asemenea, in paralel, se desfasoara actiuni de modernizare a mijloacelor de transport in comun existente, precum si actiuni de reabilitare a infrastructurii de transport”, a spus Firea.

Potrivit PMB, reorganizarea RATB in Societate comerciala este necesara pentru punerea in aplicare a legislatiei nationale (Ordonanta de Urgenta 30/ 1997 privind reorganizarea regiilor autonome) si se realizeaza conform cerintelor legislatiei europene si nationale privind incheierea de contracte de servicii publice de delegare/de gestiune.

In ultima sedinta de Consiliu General, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, CGMB a aprobat proiectul de Hotarare privind avizarea documentatiei de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de Transport, in arealul deservit de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov, contract ce se va incheia cu Societatea de Transport Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri